Penticostalii, Baptiștii și Creștinii după Evanghelie împreună la Mediaș

Aseară, joi 6 ianuarie 2011, am participat la programul Bisericii Pentricostale Mediaș. A fost ultimul program, din cele trei, pe care Biserica Baptistă Betel, Biserica Pentricostală Betel și Biserica Creștină după Evanghelie, le-au avut împreună la acest început de an. Nu am reușit să ajung decât la untimul dintre el, cel de aseară. După terminarea serviciului, care a ținut de la ora 18 la ora 20:30 îmi dădeam palme peste față, crezând că sunt într-un vis, prea frumos a fi realitate, din care urma să plonjez în realitatea urâtă din blogosfera evanghelică.

Ce am văzut aseară este total diferit de ceea ce eram obișnuit să văd, să aud și să experimentez. A fost o seară în care liderii celor trei biserici amintite erau împreună, slujeau împreună, dar nu doar liderii ci și membri bisericilor erau împreună și se închinau. Ne-am rugat în picioare, dar ne-am rugat și stând pe scaun, ne-am rugat toți o dată, dar ne-am rugat și pe rând (nu toți), am cântat cântări specifice penticostalilor, dar și imnuri baptiste.

Dar mai mult decât că ne-am rugat într-un fel sau în altul, sau am cântat un anumit tip de cântări, s-a vorbit despre un parteneriat de lucru împreună pentru ca Împărăția lui Dumnezeu să fie lărgită în Mediaș și împrejurimi. Sa vorbit despre viziune și scop, despre proiecte împreună și perseverentă. S-a vorbit despre misiune și ne-am rugat pentru misionari și treziri spirituale în Letonia, Lituania, Croația, Serbia, Muntenegru, Kosova și Bosnia-Herțegovina.

Exemplu biblic folosit de pastori a fost Nemia, un om ce a luptat pentru unitate și dezvoltare cu o perseverență de oțel. Am fost încurajați prin exemplul lui Nemia, împreună ca biserici, să ne rugăm, să luptăm, să ne ajutăm reciproc (să ne sprijinim reciproc) și să gândim și aplicăm proiecte de evanghelizare.

Cred ca nu sunt doar vorbe ce au ca scop pieptănarea sau mulțumirea unora, ci este o dorință sincera a multora din  credincioșii celor trei biserici. Spun aceasta deoarece anul trecut s-a lucrat la un proiect comun de evanghelizare cu organizația lui Andrew Palau (sper să-mi amintesc bine), s-au făcut întâlniri de tineret la care au participat tineri din cele trei biserici, organizate de Tineri Pentru Misiune Mediaș.

Anul acesta s-a propus un proiect de rugăciune în care, prin rotație, bisericile vor avea o săptămână de rugăciune, și în timpul anului se vor propune și alte proiecte.

Am fost încurajat să vad că oamenii (credincioșii) luptă pentru unitate și adevăr, că luptă să fie împreună (chiar dacă unii nu au fost de acord cu ce s-a întâmplat, dar aceștia sunt o minoritate) și să lucreze împreună.

Felicit bisericile care s-au unit (posibil să fie fost reprezentanți și din alte biserici și să-i fi omis eu, îm cer scuze dacă s-a întâmplat) și abia aștept anul 2011 să fiu parte din proiecte.

Daniel Pop, TPM

4 Comentarii
  1. gh.avram 9 ianuarie 2011 Reply
  2. zaharia 9 ianuarie 2011 Reply
  3. nastase dinca 10 ianuarie 2011 Reply
  4. OM 22 iunie 2014 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.