Creştinii de azi ignoră învăţăturile Bibliei

SUA – Unii lideri creştini spun că în istorie nu a existat vreo altă generație care să fi ignorant atât de mult Biblia ca în prezent. Unul dintre motive este faptul că tinerii creştini sunt influențați de tendințele culturale, mai degrabă decât de Scripturi. Consecinţele ar putea fi devastatoare, nu numai pentru biserica, dar şi pentru societate.

În America există mulţi oameni, care cunosc Biblia. Un sondaj arată că mai mult de şaizeci la sută dintre americani cunosc cinci din cele zece porunci sau cele patru Evanghelii ale Noului Testament.  31 la sută dintre americani, cred că a sunt suficienți de buni pentru a obţine intrarea în cer.

Potrivit unui studiu făcut de Grupo Barna, majoritatea celor care spun că sunt creștini care cred că nici Satan și nici Duhul Sfânt nu există cu adevarat. Şi, deşi Biblia spune clar că în Hristos nu este nici un păcat, 22% dintre ei cred că Isus a păcătuit când El a fost pe pământ.

Majoritatea din cei care au răspuns la sondaj, pe diverse teme, cum ar fi păcat, rai, iad şi mântuire, și-au bazat pe opiniile pe convingerile și percepție lor personală.

Dr. Vinson Synan, profesor la Regent University comentează pe acest subiect: „Dacă nu ştiu Biblia, pot că să cadă în orice fel de păcat, şi tot felul de probleme. Aceasta este ceea ce se întâmplă în ţara noastră. Dacă ştiu Biblia, dacă ştiu cele Zece Porunci care sunt avertismente, trebuie să trăiască o viaţă minunată. ”

La rândul său, pastorul Lou Engle, fondatorul Mișcării de Rugăciune „Call”, spune că este periculos să fie „spiritual”, fără a cunoaşte Cuvântul lui Dumnezeu: „Dacă cineva se abate de la adevăr, intră în domeniul de înşelăciune şi în cele din urmă, crezi că mergi cu Dumnezeu, dar defapt mergi fără Dumnezeu. Când a fost ispitit, Isus a spus, „Este scris” … Această generaţie are de spus „Este scris”, trebuie să cunoaştem Cuvântul pentru a învinge duşmanul. ”

Impactul asupra societăţii

Creştinii de azi par să meargă pe calea  culturii populare, și să accepte ușor divorţul, care este atât de obișnuit în casele creştine, și să fie deacord cu căsătoria gay.

„Ne dăm seama că această generaţie au fost învăţaţi că moralitatea este relativă. Familia este baza națiunii. Dacă nu transmiți copiilor Adevărul, îi îndepărtezi ușor de păstori şi biserici. ” a spus Engle.

Cel mai trist lucru pentru mulţi păstori și pentru Engle Lou, este faptul că tinerii nu mai sunt însetați, deoarece acestia sunt idealiști şi au nevoie de un motiv pentru a trăi şi singurul lucru care satisface foamea este Cuvântul lui Dumnezeu.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.