Pastorul Terry Jones va face un „proces” public împotriva Coranului

MIAMI – Un pastor creștin al unei mici biserici din Florida ( USA) Terry Jones, care anul trecut vroia să ardă copii ale Coranului, acum planifică să sarbatorească un „proces” împotriva cărții sfinte a Islamului.

Jones, pastorul Bisericii Evanghelice Dove World Outreach Center, din Gainsville, aflată în nordul tării, a convocat ziua de 20 martie ca și „ Ziua judecații internationale a Coranului” în acel oraș, a anunțat cu 2 zile în urmă o televiziune din Orlando, în ediția sa digitală.

Pastorul și-a dezvăluit planul într-un video pe care l-a pus mai apoi pe Youtube, și în care afirmă ca „Coranul va fi judecat” cu avocați și martori.

„Coranul este acuzat. Noi acuzam Coranul de asasinat, violență și de faptul că este responsabil de activități teroriste în lumea întreagă. Acuzăm Coranul pentru aceste acte violente”, a spus Jones în acel video.

Mai mult decât atât, a îndemnat pe care care sprijină Coranul să apeleze și să îi numească „pe cei care vor fi avocatii apărării. Îi provocăm să o facă. Nu doar vorbim, vrem să vedem acțiune și să ne-o arate. Veniți să ne demonstrați în acea zi, în 20 martie, în ziua în care Coranul va fi judecat”.

„Noi vom cita martori, voi deasemena puteți să chemați martori”, a precizat el. „Vă provocăm. Ultima dată voi, musulmanii, ați demonstrat că aveți o gură foarte mare. Ați vorbit mult și ați continuat să vorbiți pentru a demonstra cât de pacificator era Coranul. Bine, veniți și demonstrați asta”, a adăugat el.

Dacă cartea sfântă a Islamului, a detaliat el, va fi pusă alaturi de „vinovat” propune să fie „arsă, dacă aceasta este voința oamenilor; înecată, să fie făcută scrum sau împușcată”.

În septembrie anul trecut, Jones a captat atenția internatională anuntând că va arde copii ale Coranului, dar a renunțat la planurile sale după ce conducatori din diferite tări l-au avertizat că actiunea sa ar putea duce la violență.

Pastorul prevedea să ardă exemplare ale cărții sfinte a Islamului în ziua în care s-au comemorat nouă ani de la atentatele din 11 septembrie 2001. Inițiativa lui Jones a dezlănțuit ura în lumea islamică și condamnare din partea guvernului Statelor Unite, a Vaticanului și a Uniunii Europene, printre altele.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.