Homosexualii câstigă în Marea Britanie – Libertatea religioasă pierde

Saptamana trecuta, un judecator britanic a dat castig de cauza unui cuplu homosexual care a dat in judecata pe un sot si sotie, proprietari ai unui motel de tara. Regula casei era ca doar cuplurile casatorite puteau lua impreuna camere matrimoniale. Cand celor doi homosexuali li s-a refuzat o astfel de camera,i- au dat in judecata. Au castigat si judecatorul a amendat proprietarii. Judecatorul a afirmat ca “libertatea religioasa nu e absoluta” si nu poate fi folosita pentru a “discrimina“ impotriva altora, in cazul de fata, impotriva homosexualilor. Crestinii au fost reprezentanti in instanta de avocatii crestini de la Christian Institute (link).

Cazul britanic a suscitat multa zarva in Marea Britanie, chiar si jurnalisti britanici, cunoscuti pentru vederile lor liberale, venind in sprijinul sotilor. S-a initiat si un sondaj de opinie pe aceasta tema. Va rugam votati YES, intrand in linkul alaturat, la intrebarea daca sotii ar trebui sa aibe dreptul sa inchirieze camere de hotel cui doresc. Din nefericire, pe moment pierdem sondajul, voturile homosexualilor fiind mai numeroase decat ale crestinilor (link).

Crestinii britanici au initiat o petitie adresata primului ministru britanic prin care cer guvernului sa revizuiasca legea antidiscriminarii pentru a proteja libertatea si convingerile religioase .

Este “inacceptabil din punct de vedere social sa fii crestin” afirma un comentator crestin de la BBC intr-un editorial din The Telegraph. Crestinii britanici au devenit cetateni de clasa a doua, afirma el. Si asta e un lucru rau. Erodarea libertatii religioase va atrage erodarea celorlalte libertati, nici una din ele nefiind scutita (link).

Foto: guardian.co.uk

Scrie un comentariu

4 Comentarii

  1. dani 25 ianuarie 2011
  2. cornel 26 ianuarie 2011
  3. Vio Pop 26 ianuarie 2011

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine