Cinci persoane au murit înecate în timpul unui botez creștin

Managua – Nicaragus. – Membrii bisericii evanghelice Centro de Adoración Familiar Misioneros de la Luz (Centrul de închinare Familial Misionarii Luminii) au trăit duminică noaptea cea mai lungă și mai tristă din istoria lor, datorită morții a cinci persoane dintre ei, care s-au înecat în timpul botezului în apele lacului Cocibolca.

Printre cele cinci victime se afla și Nazareth Estrada Bustos, de 13 ani, fiica pastorului Félix Estrada.

Celelalte victime sunt: Karina Guerrero Rodríguez, Marcos Rodríguez Guido, ambele de 16 ani, și frații Mártires și Danny de 38 și 23 de ani.

La botez au asistat 130 de membri ai bisericii situate în cartierul Naciones Unidas, din Managua, dintre care 25 s-au botezat la lacul balnear Tolesmayda, în Belén, Rivas. Tragedia s-a întamplat la ora 15:30 minute, când cei mai mulți dintre cei care asistau la botez se aflau în autobuze, a declarat Léster Quintero, unul dintre martorii tragediei.

Este pentru prima dată când venim la acest lac balnear și nimeni nu ne-a spus că este periculos” , a spus Quintero.

El a spus că victimele au format un grup de 20 de tineri care au decis sa se arunce pentru ultima dată în apă, înainte de a pleca și au format un cerc, luându-se de mână, însă un val i-a despărțit.

Cei care s-au înecat nu știau să înoate, și au fost atrași spre nord, a relatat Quintero, adăugând că a fost dureros să vadă cât de mulţi membri ai bisericii au luptat să plutească pentru a evita înecul.

” Chiar dacă am încercat în mod disperat să îi ajutăm, valurile nu ne-au permis”, a adăugat un membru al acelei biserici evanghelice.

” Este un moment de profundă durere, cinci dintre frații noștrii s-au înecat” spunea Manuel Gaitán, unul dintre liderii bisericii.

În mijlocul durerii din cauza celor întâmplate, membrii bisericii prezenți au făcut o colectă între ei. În timpul nopții și înspre dimineața zilei de miercuri, aceștia au așteptat sosirea corpurilor fără viață a celor cinci persoane.

3 Comentarii

  1. CAPELANUL 12 februarie 2011
  2. Vio Pop 12 februarie 2011

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.