PAKISTAN: Ministrul pentru minorități religioase, împușcat mortal

Islamabad – Conform AFP, Shahbaz Bhatti, ministrul pakistanez pentru minorități religioase care era creștin, a fost împușcat mortal azi de doi necunoscuți care au deschis focul asupra sa.

Shahbaz Bhatti era în vârstă de 42 de ani și era romano-catolic. Acesta a fost conștient de pericolul în care era, spunând într-o întregistrare video că acesta a fost amenințat de către talibani și Al-Qaida. Acesta spunea că amenințările nu îl vor determina să nu mai vorbească despre persecuțiile cu care se confruntă creștinii și alte minorități.

„Voi muri pentru a apăra drepturile minorităților”, a spus acesta în mesajul înregistrat pe casetă video.

În ciuda amenințărilor, Bhatti, era protejat de bodyguarzi, dar acesta era fără protecție când a fost azi în capitală pentru a o vizita pe mama lui astăzi, după-masă. Politicianul a parcat în fața casei, în locul unde își lăsa de obicei mașina, când trei bărbați s-au apropiat și au deschis focul, a declarat un martor.

Bhatti a fost împușcat de cel puțin 8 gloanțe și era mort în clipa când a fost dus la spital.

Al-Qaida și Mișcarea Talibanilor Pakistanezi din provincia Punjab au învinovățit Guvernul pentru că au pus „un creștin infidel” la conducerea unui comitet care ar revizui legea blasfemiei. Guvernul a negat în mod repetat faptul că un astfel de comitet există.

„Cu binecuvântarea lui Allah, mujahedinii vă vor trimite pe fiecare dintre voi în iad” – mesaj scris de către talibani fără a fi menționat vreun nume.

Bhatti, care lupa pentru drepturile omului, a lăsat un mesaj video filmat special pentru British Broadcasting Corp. și televiziunea Al-Jazeera, pentru a fi transmis după moartea sa. Acesta a declarat că amenințările primite de al-Qaida și Talibani nu îi vor schimbă părerile.

Oficialitățile din Pakistan au condamndat crima, dar nu au făcut nicio referire la legea blasfemiei.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.