Seminarul „Modelând veşnicia în inimile copiilor” în Republica Moldova

Organizaţia „Echipare pentru generaţia de mâine” România în colaborare cu Colegiul Teologic Pedagogic din Chişinău a organizat la data de 19 martie, începând cu ora 9.00, o zi de seminar pentru profesorii de şcoală duminicală şi studenţii Facultăţii de Pedagogie şi Asistenţă Socială. Seminarul s-a petrecut sub tematica „Modelând veşnicia în inimile copiilor” şi a întrunit 38 de participanţi. Acesta a fost sistematizat în 5 sesiuni: partea introductivă; experimentare-modalitatea în care copiii pot înţelege prin propria experienţă adevărul Cuvântului lui Dumnezeu; modalitatea de transmitere a Cuvântului în mod creativ; discuţii pe grupe cu copiii şi aplicarea Cuvântului, în ultima sesiune fiind prezentate lecţii demonstrative, aplicate pe diverse categorii de vârstă-preşcolară, ciclul primar şi cel gimnazial. În baza pasajului din Deuteronom 6, seminarul a avut drept scop înţelegerea tiparului divin de predare a Cuvântului, care implică relaţie semnificativă cu copiii şi experimentarea acestuia în viaţa lor. În baza acestui text, participanţii au primit instrucţiuni pentru crearea activităţilor în acord cu învăţătura primită.  Referindu-se la acest seminar, participanta Daniela Bocşa a menţionat: „Consider că ceea prin ce putem fi de folos este să implantăm Cuvântul Adevărului în inima copiilor începând cu cea mai frageda vârstă. Ne bucurăm că Domnul a lucrat şi a trimis această echipă. Îmi place modalitatea în care a fost sistematizat, modalitatea în care putem desfăşura tema mai larg, ca să fie pe înţelesul copilului”.

Daniel Bruda, conducătorul organizaţiei „Echipare pentru generaţia de mâine” menţionează: „Ne bucurăm că am putut fi folosiţi de Dumnezeu, am văzut aici o deschidere extraordinară pentru lucrare. Vedem noi oportunităţi pe care Dumnezeu le deschide. Aşteptăm ca participanţii să implementeze această învăţătura în lucrarea din bisericile lor şi să lase ca modelul biblic de predare să le influenţeze întreaga lucrare cu copiii şi să ducă în cele din urmă la transformarea vieţii copilului”.

Această organizaţie şi-a dat startul în România în octombrie 2003 şi are drept scop să sprijine bisericile în efortul de transformare a copilului după chipul lui Hristos şi implicarea lor în biserica locală prin exercitarea darurilor cu care i-a înzestrat Dumnezeu. Începând cu seminare locale, aceasta şi-a extins activitatea la nivel naţional, cât şi internaţional. Organizaţia produce materiale scrise de autori români şi utilizate în diverse state ale lumii.

Iuliana David

 

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.