Rugăciune pentru creştinii persecutaţi din Vietnam

În 1954, forţele vietnameze au alungat Legiunea străină franceză, victorie care a încheiat dominaţia franceză în Indochina. Această schimbare a adus însă o mare instabilitate şi a deschis uşa unui viitor genocid şi de persecuţie a creştinilor, care continuă şi în zilele noastre. În prezent, Vietnamul este un stat cu un singur partid (comunist), care monitorizează şi limitează cu severitate toate activităţile creştine. Creştinismul este considerat o religie a ţărilor din Vest şi este privit ca o mare ameninţare la adresa autorităţilor comuniste.

În ultima vreme numai în provincia Dak Lak din Vietnam, o organizaţie de monitorizare a modului în care sunt respectate drepturile omului a  întocmit o listă cu numele a peste 300 de creştini, care au fost închişi de către guvernul comunist. Condiţiile din închisorile din Vietnam sunt extrem de dure, de aceea mulţi dintre cei întemniţaţi din motive religioase şi politice, mor din cauza torturii şi a înfometării.

Pentru că în cele mai multe cazuri cei arestaţi nu sunt şi judecaţi, aceştia nu ştiu niciodată ziua eliberării. Pe lângă persecuţia îndreptată împotriva creştinilor, în Vietnam există şi o mare discriminare îndreptată împotriva femeilor, a minorităţilor etnice şi copiilor, care sunt exploataţi prin muncă fizică şi siliţi să se prostitueze.

Rugaţi-vă pentru:

  • autorităţile comuniste din Vietnam;
  • credincioşii întemniţaţi pentru credinţă;
  • copiii exploataţi din Vietnam.

Preluat din Calendarul de Rugaciune, Misiune.ro

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.