Har … peste Har!

Annie Johnson Flint (1866-1932) a scris unele dintre cele mai inspirate cântece în care prezintă triumful adevăratei credințe în timpul încercărilor și al suferințelor. Și experiența ei pe acest pământ este o dovadă în plus.

La vârsta de 6 ani a rămas orfană de ambii părinți, iar în adolescență s-a îmbolnăvit de artrită, boală care a imobilizat-o făcându-i aproape imposibilă orice deplasare. De mic copil și-a dorit să fie o mare pianistă și s-a pregătit intens pentru a-și împlini acest vis. Însă boala i-a malformat degetele mâinii în așa mod, încât nu a mai putut nici măcar să scrie. Cu toate acestea a fost un prolific autor și compozitor creștin.

Ultimul cântec compus de ea, pe care l-a scris cu mare greutate, având un creion legat de mâna contorsionată, spune:

El n-a promis doar cerul senin
Nici flori pe cale fără pelin
N-a promis soare fără de nori
Nici bucurie fără dureri.

Dar ne-a promis din puterea Sa
Pe drum lumină că ne va da
Al Său bogat har în încercări
Și mângâiere în întristări!

Probabil cel mai bine cunoscut cântec al ei este: “He giveth more grace”, inspirat din 3 promisiuni pe care Dumnezeu le face în Scripturi: “El ne dă un har și mai mare” (Iac. 4:6), “El dă tărie celui obosit” (Isa. 40.29) si “Îndurarea, pacea și dragostea să vă fie înmulțite” (Iuda 2). Există un fel de har pe care ni-l dă Dumnezeu, nu în fiecare zi, ci numai în momentele în care noi nu mai putem nicicum, însă ne încredem în El cu adevărat. Fie ca atunci când încercările și ispitele vin, să experimentăm Harul Lui mai mare, Tăria Lui neobosită, și Pacea Lui înmulțită!

Publicat cu permisiune.
Articol scris de Iulian Necea
www.iulian.necea.info

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.