Motive de rugăciune pentru românii plecaţi peste hotare

Cu bucurie am constatat că lansarea proiectului de rugăciune este o binecuvântare necesară pentru oameni. Am rămas încurajată să văd că oamenii au fost receptivi şi au răspuns la acest apel trimiţând motive de rugăciune. Vă prezentăm mai jos câteva motive de rugăciune primite la comentarii şi o să ne rugăm şi pentru cei care au emigrat din România.

Elvis Elis ne scrie: “Este un lucru extraordinar ceea ce faceţi!!! Dumnezeu să vă umple cu binecuvântare maximă şi răsplată! Şi eu am nevoie de rugăciune. Doresc ca Domnul să-mi dea vindecare şi doresc din suflet ca şi soţul meu să fie mântuit. Mulţumesc”.

Ciurila Ion ne-a scris: “Mulţumim pentru iniţiativa pe care o aveţi de a vă ruga pentru cei cu probleme speciale. Vă aduc la cunoştinţă două cazuri speciale, o soră Olimpia din New York care azi va fi operată de o tumoare pe creier, şi pentru o sora Ina din Chicago care suferă de cinci ani de o depresie foarte severă şi care aşteaptă ca un miracol intervenţia Domnului Isus. Vă mulţumesc şi eu pentru sprijin în rugăciune. Fiţi binecuvântaţi.”

Pentru că primele motive de rugăciune care au sosit la redacţia noastră sunt de la români de peste hotare vă îndemn astăzi să ne rugăm pentru toţi românii care au emigrat din România. Unii din ei s-au mutat cu familiile, alţii au plecat la muncă.

 • Rugaţi-vă pentru sănătatea românilor care muncesc la negru în Europa sau alte zone ale lumii.
 • Rugaţi-vă pentru cei care au plecat şi au lăsat partenerul singur acasă sau copii cu bunicii.
 • Rugaţi-vă pentru românii care s-au stabilit cu traiul în alte ţări ca Dumnezeu să îi binecuvânteze cu pace şi protecţie în ţara în care sunt acum.
 • Rugaţi-vă pentru românii care au plecat ilegal din ţară şi ar vrea să se întoarcă acasă dar nu pot.
 • Rugaţi-vă pentru românii care au plecat la muncă dar au ajuns în robie sexuală sau de alt gen.
 • Rugaţi-vă pentru familiile care au rămas acasă, copii, părinţi bătrâni lăsaţi fără niciun ajutor, soţii sau soţi.
 • Rugaţi-vă pentru românii creştini care sunt şi misionari slujitori în diasporă. Pentru stabilitate şi armonie creştină în familii şi pentru ca să fie eficienţi în evanghelizarea românilor plecaţi de acasă şi se află acolo în dificultate.
 • Rugaţi-vă pentru locuri de muncă pentru românii departe de casă aflaţi printre străini şi pentru mântuirea lor.

Ce nevoie de rugăciune ar mai fi pentru această categorie de români? Dacă le cunoaşteţi aştept să ni le sugeraţi la email: contact@stiricrestine.ro sau pur şi simplu lăsaţi-ne un comentariu la acest articol.

Veniţi pe genunchi pentru mântuirea acestei lumi. Dacă eşti un copil adevărat al lui Dumnezeu, fii şi tu o piesă din lanţul mondial de rugăciune. Respiră la unison cu miile de creştini din toate naţiunile, de pe diferite continente, din diverse culturi. Te aşteptăm pe genunchi în rugăciune.

Doina Bejenaru

 

4 Comentarii
 1. Valentina Vanny prin Facebook 11 iunie 2011 Reply
 2. moldovan.estera 12 iunie 2011 Reply
 3. raluca 13 iunie 2011 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.