Rugăciune pentru elevi şi studenţi

Vara este aşteptată de noi toţi cu multă bucurie. Pentru o categorie de tineri începutul ei presupune un stres enorm. Examenele de bacalaureat şi cele de la facultate ne consumă multă energie, sănătate şi efort. Pentru mulţi această perioadă înseamnă multe nopţi nedormite, exces de cafea şi asimilarea unor probleme de sănătate care lasă amprente în timp.În cadrul proiectului de rugăciunea vreau să vă îndemn astăzi să ne rugăm în mod special pentru studenţi şi elevi. Într-o discuţie cu o absolventă a clasei a XII-a aceasta a spus: “Rugaţi-vă pentru noi pentru că şi anul acesta suntem ca nişte cobai pentru experimentul Ministerului Învăţământului”. Ştirile şi politica celor de sus aduce un stres în plus pentru elevi. Nu sunt atât de grele testele  de BAC, cât tam-tam şi presiune psihologică se face asupra elevilor.

Studenţii, cei mai mulţi sunt sub acelaşi stres. Multe examene, practica de vară şi situaţia de final de an pentru mulţi este un munte greu de urcat. Anul acesta s-au înregistrat mai multe tentative şi cazuri de sinucidere în rândul studenţilor, motivul fiind stresul acumulat în timpul sesiunii. Sesiunea a băgat câte opt studenţi pe zi în spital. 82 de tineri au avut nevoie de îngrijiri medicale în cele două săptămâni de sesiune din cauza excesului de cafea, tutun, alimentaţie haotică, nopţi pierdute şi stres.

În Republica Moldova 30.000 de elevi au promovat deja primele trei examene de bacalaureat. Site-ul Ministerului Educaţiei din România prezintă mai multe comunicate de presă dar nu are o ştire oficială în care să prezintă numărul de candidaţi la BAC. Dacă cunoaşte cineva aceste detalii ne-am bucura să ni le prezentaţi.

Cel mai important este să vă rugaţi pentru elevi şi studenţi:

Rugaţi-vă pentru ca Domnul să îi ocrotească de pericole asupra vieţii lor.

Rugaţi-vă pentru succese la examene şi pentru trecere înaintea profesorilor.

Rugaţi-vă pentru cei care au făcut exces de cafea sau alte produse care le pot dăuna sănătăţii şi au ajuns pe un pat de spital sau au suferit urmări fizice în urma stresului.

Rugaţi-vă pentru studenţii care sunt departe de părinţi şi sunt singuri în oraşe mari sau peste hotare fără supraveghere, ca Domnul să le trimită oameni buni care să îi încurajeze şi să fie alături de ei în aceste momente dificile.

Rugaţi-vă pentru toţi studenţii care au învăţat bine, au rezultate bune să îşi găsească un post bun de muncă.

Rugaţi-vă pentru absolvenţii la BAC să promoveze cu brio şi examenele la facultate.

Alte nevoie care credeţi că mai trebuie aduse înaintea Domnului pentru această categorie, le aşteptăm la email: contact@stiricrestine.ro sau la comentarii. De asemenea, aşteptăm şi alte motive de rugăciune pentru ca să vă susţinem şi totodată alţii care vizitează site-ul nostru să se roage pentru voi. Nu uitaţi şi voi să vă rugaţi pentru cei care au nevoie de sprijinul vostru în rugăciune.

Doina Bejenaru

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.