O arcă la fel ca Arca lui Noe va naviga pe râul Tamisa în perioada Jocurilor Olimpice de la Londra 2012

„Am visat că Ţările de Jos au fost inundate şi a doua zi am avut ideea de a construi arca lui Noe”, a spus Johan Huibers, proprietarul acestei nave, care este făcută după stilul prezentat de Biblie.

Arca lui Johan, care a fost deschisă acum patru ani, este de 140 de metri lungime şi în investiţia pentru construcția sa a fost nevoie de 1.6 milioane dolari, conform publicației „Fayer Wayer”.

„Arca lui Johan”, aşa cum era numită nava lui, este cam de mărimea unui stadion de fotbal. Huibers s-a bazat pe specificaţiile indicate în povestea biblică, astfel încât această măsură de „300 de coţi” (cum se referă la lungimea de antebraţ), aproximativ 140 de metri lungime și 23 m înălțime.

„Arca lui Johan” este o atracție turistică și este planificată de a naviga în jos pe râul Tamisa cu ocazia Jocurile Olimpice din 2012. Cu toate acestea, iniţiativa a fost dată de faptul că, în cazul în care ghețarii din Groenlanda se topesc în următorii ani din cauza încălzirii globale, experții au prezis că Ţările de Jos ar fi complet acoperite de apă.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.