Cum să le vorbești oamenilor despre Dumnezeu

Isus Și-a început misiunea publică în Nazaret. A fost orașul unde El a crescut, unde familia și toți cunoscuții Lui au trăit – unde fiecare dintre noi s-ar fi așteptat la multe îmbrățisări și aplauze de încurajare. Dar pentru Isus nu a fost o experiență plăcută.
Mulțimea era fericită cu Isus când acesta învăța pe oameni, dar până la un punct, și anume când cuvintele Lui au devenit puțin mai directe și de mustrare, Biblia spune că aceștia L-au urât atât de tare pe Isus, încât au încercat să-L omoare. Dar Isus nu a încetat să vorbească despre Împărăția Lui din cauza asta.
Următorul loc în care a mers a fost Capernaum unde a predicat mulțimilor, a făcut minuni și a scos duhurile necurate din oameni. Iar oamenii erau pur și simplu fericiți. Aceștia I-au zis lui Isus: ”Rămâi cu noi. Acesta este locul Tău!” Ei bine, cine nu ar vrea să stea într-un loc unde fiecare îl apreciază și îl iubește? Dar Isus nu a stat nici acolo pentru El știa că există și alți oameni care trebuie să audă mesajul Său.
Putem învăța de-aici o lecție importantă. Vedeți, Isus nu a fost mișcat de respingerea oamenilor și nici de cei care L-au acceptat. El a fost mișcat de Duhul lui Dumnezeu.
Dacă puteți învăța cum să Îl urmați pe Dumnezeu în orice vreme, fie că sunteți acceptați, fie că sunteți respinși de oameni, atunci sunteți pe drumul cel bun în ducerea mesajului lui Dumnezeu.
Ce să faceți când alții vă resping
Ați încercat vreodată să ajutați pe cineva care nu voia să fie ajutat? Știți, noi tindem să credem că dacă am putea explica mai clar lucrurile sau dacă am fi niște mărturii mai bune, atunci oamenii ar putea fi ajutați. Dar este adevărat că trebuie să știm și când să renunțăm la această responsabilitate.
În capitolul 10 din Evanghelia după Matei, Isus a trimis ucenicii să ducă mesajul Său și le-a spus că dacă într-o localitate oamenii nu vor vrea să îi asculte și nu-i vor primi, atunci ei să își scuture praful de pe picioare și să meargă în alt loc.
Ce înseamnă asta pentru creștinii din ziua de azi? Înseamnă că dacă unii nu vor să fie ajutați, putem continua să ne rugăm pentru ei, dar nu suntem obligați să încercăm să-i schimbăm.
Lumea este plină de oameni flamânzi, răniți, aflați în nevoi cărora le-ar plăcea să primească o bucățică din dragostea și încurajarea pe care aveți să le-o oferiți. Așa că atunci când o persoană vă respinge, nu lăsați lucrul acesta să vă oprească. Doar faceți ce a făcut Isus. Mergeți la următoarea persoană și la următoarea, până când cineva vrea să primească ce aveți de spus.
Ce să faceți atunci când ceilalți cer prea mult
O să fie oameni care vor aprecia și iubi ceea ce faceți pentru ei și care nu vor vrea să plecați de lângă ei. Și este tentant să locuiești lângă oameni care te apreciază. Dar dacă alegeți să stați în aceleași cercuri mici, nu veți fi în stare să ajungeți la cei care au nevoie să audă Evanghelia, la cei care Dumnezeu vrea să ajungeți.
Cred că biserica ar fi foarte zidită dacă fiecare creștin ar realiza că are ce trebuie ca să facă o schimbare în viețile altora.
Urmând planul minunat al lui Dumnezeu pentru tine
Acum, dacă ești un creștin de curând, ar trebui să îți aloci timp pentru a învăța cine ești în Isus Hristos înainte de a începe să misionezi alți oameni. Iar aceia dintre noi care știm Cuvântul lui Dumnezeu,  ar trebui să mergem să spunem și altora despre Evanghelie.
Atunci când mergeți la biserică, mergeți cu un scop. Gândiți-vă la ce ați putea face pentru a ajuta pe alții.
Adevărul este că atunci când încurajați pe alții, când vă rugați pentru cineva și când zidiți pe cineva, voi veți fi cei mai fericiți oameni de pe pământ.

 de Joyce Meyer, www.joycemeyer.org 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.