Motiv urgent de rugăciune. Un tânăr din Norvegia venit în misiune în România a fost lovit de o maşină şi este în comă în spital la Bucureşti.

Vegard Løkhammer este un tânăr din Norvegia care a venit pentru a sluji în Dobrogea alături de alţi 50 de tineri. Au sosit lunea trecută şi s-au împărţit pe diverse echipe şi activităţi, ajutând la construcţia unei case în Satu Nou, la evanghelizarea copiilor, în proiectele sociale de la Centrul Comunitar sau de la Biserica Turcă , etc.

Din nefericire, pentru Vegard misiunea s-a încheiat brusc şi devreme, la două zile după sosirea în zonă. În timp ce se afla în localitatea Peştera, pe un câmp, o maşină condusă de un (…) s-a apropiat în mare viteză de grupul de tineri – în jur de 30 – şi l-a lovit din plin pe Vegard. Putea să fie oricare dintre noi. Aşa a rânduit Cel care ţine toate în mâna Sa, ca Vegard să fie cel încercat.

Vegard este încă în Bucureşti, în comă, cu multiple fracturi şi leziuni, inclusiv la cap. A fost dus pe la spitale în Medgidia, Constanţa şi Bucureşti, iar dacă vremea o va permite, astăzi la prânz va fi transportat cu un avion sanitar în Norvegia.

La cei 19 ani ai săi, Vegard este un tânăr pasionat de Scriptură, foarte dedicat Împărăţiei. Biserica noastră a început un lanţ de rugăciune care a acoperit de atunci vreo 6 zile. Grupul care a rămas a continuat să sujească în zonă, reuşind să lucreze chiar cu dăruire mai departe, în timp ce fiecare avea ora rezervată şi pentru mijlocire în rugăciune pentru Vegard. A doua zi a sosit de urgenţă şi un cuplu de consilieri ai organizaţiei Youth With A Mission care ne-au fost un real sprijin, atât celor din grupul norvegian, cât şi Bisericii „Betleem” care a fost alături de ei. Astăzi dimineaţă grupul a plecat spre Bucureşti şi de acolo spre Norvegia. O altă dramă îi aşteaptă acasă, povestea atentatelor.

Individul care a făcut accidentul cu maşina a rămas liber, deşi acul kilometrajului Daciei se blocase la 120 km/h. Poliţia ne-a declarat că victima (aflată încă în comă) nu a depus plângere… Pe de altă parte, consulul Norvegiei la Constanţa, un cetăţean de origine română, ne-a dat o lecţie fantastică de omenie, implicându-se în a-l ajuta pe Vegard cu mult peste ceea ce îi cerea funcţia. A sosit la câteva minute de la primirea veştii, a stat la spital până după miezul nopţii, a mers să cumpere medicamente, a plecat în spatele ambulanţei spre București, cu soţia sa, a intervenit peste tot pentru a oferi ajutorul său.

A fost o săptămână nepereche, o săptămână pe care nu o vom uita niciodată. De acum numai o intervenţie mai poate schimba ceva: o minune de la Însuşi Dumnezeu. Vă invităm să mijlociţi alături de mii de credincioşi din România, Norvegia şi din bazele de misiune YWAM pentru vindecarea lui Vegard.

Sursa: Răscumpărarea Memoriei

11 Comentarii

    • Daniela 27 iulie 2011
    • iohann 28 iulie 2011
  1. Daniela Luca prin Facebook 27 iulie 2011
  2. Daniela Luca prin Facebook 29 iulie 2011

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.