Motiv urgent de rugăciune. Un tânăr din Norvegia venit în misiune în România a fost lovit de o maşină şi este în comă în spital la Bucureşti.

Vegard Løkhammer este un tânăr din Norvegia care a venit pentru a sluji în Dobrogea alături de alţi 50 de tineri. Au sosit lunea trecută şi s-au împărţit pe diverse echipe şi activităţi, ajutând la construcţia unei case în Satu Nou, la evanghelizarea copiilor, în proiectele sociale de la Centrul Comunitar sau de la Biserica Turcă , etc.

Din nefericire, pentru Vegard misiunea s-a încheiat brusc şi devreme, la două zile după sosirea în zonă. În timp ce se afla în localitatea Peştera, pe un câmp, o maşină condusă de un (…) s-a apropiat în mare viteză de grupul de tineri – în jur de 30 – şi l-a lovit din plin pe Vegard. Putea să fie oricare dintre noi. Aşa a rânduit Cel care ţine toate în mâna Sa, ca Vegard să fie cel încercat.

Vegard este încă în Bucureşti, în comă, cu multiple fracturi şi leziuni, inclusiv la cap. A fost dus pe la spitale în Medgidia, Constanţa şi Bucureşti, iar dacă vremea o va permite, astăzi la prânz va fi transportat cu un avion sanitar în Norvegia.

La cei 19 ani ai săi, Vegard este un tânăr pasionat de Scriptură, foarte dedicat Împărăţiei. Biserica noastră a început un lanţ de rugăciune care a acoperit de atunci vreo 6 zile. Grupul care a rămas a continuat să sujească în zonă, reuşind să lucreze chiar cu dăruire mai departe, în timp ce fiecare avea ora rezervată şi pentru mijlocire în rugăciune pentru Vegard. A doua zi a sosit de urgenţă şi un cuplu de consilieri ai organizaţiei Youth With A Mission care ne-au fost un real sprijin, atât celor din grupul norvegian, cât şi Bisericii “Betleem” care a fost alături de ei. Astăzi dimineaţă grupul a plecat spre Bucureşti şi de acolo spre Norvegia. O altă dramă îi aşteaptă acasă, povestea atentatelor.

Individul care a făcut accidentul cu maşina a rămas liber, deşi acul kilometrajului Daciei se blocase la 120 km/h. Poliţia ne-a declarat că victima (aflată încă în comă) nu a depus plângere… Pe de altă parte, consulul Norvegiei la Constanţa, un cetăţean de origine română, ne-a dat o lecţie fantastică de omenie, implicându-se în a-l ajuta pe Vegard cu mult peste ceea ce îi cerea funcţia. A sosit la câteva minute de la primirea veştii, a stat la spital până după miezul nopţii, a mers să cumpere medicamente, a plecat în spatele ambulanţei spre București, cu soţia sa, a intervenit peste tot pentru a oferi ajutorul său.

A fost o săptămână nepereche, o săptămână pe care nu o vom uita niciodată. De acum numai o intervenţie mai poate schimba ceva: o minune de la Însuşi Dumnezeu. Vă invităm să mijlociţi alături de mii de credincioşi din România, Norvegia şi din bazele de misiune YWAM pentru vindecarea lui Vegard.

Sursa: Răscumpărarea Memoriei

11 Comentarii
    • Daniela 27 iulie 2011 Reply
    • iohann 28 iulie 2011 Reply
  1. Daniela Luca prin Facebook 27 iulie 2011 Reply
  2. Daniela Luca prin Facebook 29 iulie 2011 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.