Pe 21 septembrie, bisericile se roagă pentru pace

Data de 21 septembrie 2011 va fi Ziua Internațională a Rugăciunii pentru Pace când, la invitația Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB), comunitățile religioase și bisericile din întreaga lume sunt invitate să se roage pentru încetarea violențelor și rezolvarea conflictelor.

„Ziua Internațională a Rugăciunii pentru Pace oferă o oportunitate pentru comunitățile bisericești din orice loc să se roage și să acționeze împreună pentru a hrăni dragostea durabilă în inimile oamenilor, ale familiilor lor, ale comunităților și ale societăților”, se arată în comunicatul din partea CMB.

 

CMB le-a cerut celor 1.000 de persoane care au participat la Convenția Ecumenică Internațională pentru Pace, desfășurată la Kingstone, în Jamaica, în luna mai, să se roage pentru pace în lume. Persoane din toate colțurile lumii sunt invitate, dacă doresc, să compună o rugăciune pe care să o împărtășească împreună cu creștinii din întreaga lume.

 

CMB a anunțat că toate rugăciunile vor fi postate pe o pagină specială creată în rețeaua de socializare online Facebook.

 

Secretarul general al CMB, Samuel Kobia, a avut în cursul acestei săptămâni o primă întâlnire cu Kofi Annan, secretarul general al ONU, ocazie cu care au discutat despre îngrijorările bisericilor provocate de tensiunile și violențele din Irak și zona de conflict israelo-palestiniană. Kobia a caracterizat situația din Irak drept „critică”, vorbind despre escaladarea violențelor „din cauza politicilor greșite ale forțelor de ocupație”.

 

Secretarul general al CMB și-a exprimat speranța că, întrucât pacea este o chestiune care privește întreaga comunitate internațională, se vor alătura și membrii altor religii decât cea creștină acestei inițiative a rugăciunii pentru pace.

 

Ziua de 21 septembrie este totodată Ziua Internațională a Păcii, dedicată acestei cauze de către Organizația Națiunilor Unite. Kofi Annan a salutat inițiativa CMB de a dedica această zi rugăciunii pentru pace.

 

Prima Zi Internațională a Păcii a fost celebrată în septembrie 1982.

 

Sursa:  Semnele timpului

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine