Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Dragostea ta o poate salva pe Monica

Ţi-ai putea imagina viaţa fără să nu ai pe nimeni aproape şi fără ca cineva să te îmbrăţişeze cu dragoste? Oare cum ai reacţiona dacă ai fi alungat de toţi ce dragi şi dacă fiinţa ce ţi-a dat viaţă te-ar abandona pentru totdeauna? Ai mai putea zâmbi?

În noaptea ce a trecut am cunoscut un suflet de îngeraş. Un copil nevinovat sau poate vinovat că s-a născut în această lume crudă plină de imoralitate. Condamnată la singurătate pentru că a făcut „greşeala” să se nască. Mi-am petrecut noaptea în spital având grijă de un băieţel ce a fost lovit de maşină. Şi , discutând cu oamenii de pe acolo şi cu părinţii altor copii, am aflat povestea unei fetiţe părăsite. O fetiţă abandonată de mama ei, o fetiţă condamnată la suferinţă. O cheamă MONICA şi are 10 anişori. Din păcate, la cei 10 anişori, are doar 10 Kg greutate corporală. Am mers personal la secţia de Reanimare a Spiatului Judeţean din Arad, să o cunosc. Am vrut să aflu povestea ei şi să o pot ajuta. O asistentă mai în vârstă mi-a spus ce s-a întâmplat:

„Monica a fost părăsită de mama ei care a plecat în Italia. Lăsată în grija bunicii , fetiţa avea nevoie de afecţiune şi dragoste, ceea ce nu a putut găsi. Bunica, din cauză că nu o putea întreţine, a dat-o în grija orfelinatului. Aici avea să înceapă calvarul fetiţei, din cauză că refuza să mănânce. A făcut depresie şi nu îşi mai revenea din şoc când s-a văzut a nimănui. A ajuns la spitalul Judeţean din Timişoara, unde a fost internată din luna Septembrie, 2010. De acolo a fost trimisă la Arad, unde este şi în prezent, viaţa ei depinzând de aparatele la care este conectată. Nimeni din familie nu o vizitează şi nimeni nu o vrea”.

Când m-am aşezat lângă ea pe pat, mă privea cu ochii mari şi mă studia. Nu ştia cum am apărut acolo. Am început să-i povestesc de mine şi să-i zâmbesc. Din păcate, nu vorbeşte, doar prin clipirea ochilor spune DA sau NU. Am aflat că în iarnă, când mama ei a vizitat-o la spital, Monica a început să vorbeasă şi să îşi revină din starea de şoc. Dar, după câteva zile, mama ei a fost arestată pentru furt şi de atunci fetiţa iar nu mai vorbeşte deloc. Îmi venea să plâng uitându-mă la ea. Mă rugam şi ziceam: „Doamne, oare cu ce a greşit acest îngeraş mic de trebuie să sufere atâta?”. Era dureros să o privesc în ochi şi să-i văd disperarea.

În salonul de reanimare tocmai a venit o fetiţă de la operaţie cu mama ei şi Monica nu îşi putea lua ochii de la mama care îşi îngrijea odrasla cu atâta dragoste. Simţeam durere mare în privirea Monicăi când se uita la cele două: mamă şi fiică, apoi iar mă privea pe mine în ochi cerând parcă ajutor. I-am promis că voi merge şi mâine la ea, să îi vorbesc, să îi zâmbesc şi să nu se mai simtă singură.

Scriu aceste rânduri, pentru că Monica are nevoie de noi. Singura mâncare agreată de ea este supica goală pe care o primeşte printr-o sondă direct în stomac, fiind imobilizată la pat. Nu are nevoie de nimic altceva , decât de dragoste. Haideţi toţi care putem să-i fim alături! Medicii nu îi dau speranţă de viaţă, dar ceea ce o poate salva este dragostea noastră. Şi viaţa e în mâna lui Dumnezeu, El ştie cel mai bine ce va fi cu Monica.

Dacă ne considerăm religioşi doar mergând la o biserică, nu am făcut nimic. Adevărata religie este reprezentată de faptele noastre. Iată ce zice Biblia: Iacov 1:27 “Religiunea curată şi neîntinată, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor, şi să ne păzim neîntinaţi de lume”.

Haideţi să o ajutăm pe Monica să trăiască! Haideţi să fim alături de ea! Dacă cei dragi au părăsit-o, e de datoria noastră ca şi creştini să o iubim şi să o ajutăm.

Dumnezeu să vă binecuvânteze! Şi nu uitaţi: FERICE DE CEI MILOSTIVI, CĂCI EI VOR AVEA PARTE DE MILĂ, spunea Isus în cuvântarea de pe Muntele Măslinilor.

Autor: Florina Margea

Sursa: Creştin Total 

P.S. Echipa ŞtiriCreştine vă îndeamnă să vă rugaţi pentru Monica. Dacă puteţi face mai mult cu buzunarul dvs. sau dacă o puteţi vizita, ştim că Dumnezeu vă va răsplăti din plin. Rugaţi-vă pentru sănătatea acestui copil. Rugaţi-vă ca Dumnezeu să o înconjoare cu dragostea Lui şi să îi dăruiască o familie plină de afecţiune.

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Un comentariu
  1. Flory Margea 12 septembrie 2011 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.