Fanfara bisericii „Harul” din Lugoj într-un turneu în Ungaria

La invitaţia comunităţii românilor din oraşul Gyula şi comuna Micherechi din Ungaria, fanfara bisericii „Harul” din Lugoj se află într-un turneu în perioada 1-4 septembrie 2011.

Vineri şi sămbătă, 2-3 septembrie vor concerta în parcul din faţa Consulatului Romând in Gyula, oraş în care se mai află o episcopie românească şi un liceu cu predare în limba română, numit Mihai Eminescu. Duminică se vor concerta la Micherechi, eveniment la care sunt invitaţi şi reprezentanţi oficiali ai Consulatului Român din Gyula. Concertul special de duminică va avea loc în biserica baptistă română din Micherechi, iar repertoriul internaţional va cuprinde şi piese în limbar română, spune pastorul Ionel Tuţac.

În această călătorie vor merge 43 de instrumentişti a fanfarei numită „Harul Brass” în frunte cu dirijorul Doru Lazăr şi însoţiţi de pastorul bisericii „Harul” Nelu Tuţac.

Fanfara Bisericii Baptiste „Harul” a fost înfiinţată în vara anului 1989, din iniţiativa unui grup format din credincioşii Ilie Lazăr, Petrică Farcaş, Ion Bărbos şi Ion Azgur, cu suportul comitetului bisericesc şi al pastorului David Nicola. De-a lungul anilor, formaţia a fost condusă de Gabriel Turfaş, Mihai Manguţa, Marius Boghiţoiu şi Doru Lazăr. Fanfara „Harul Brass” a mai cântat la festivalurile fanfarelor creştine de la Lugoj şi Coşteiu de Sus, la Festivalul Naţional al Fanfarelor „Mihai Warga” de la Bistriţa, în biserici din Suceava, Aiud, Marginea etc., la inaugurarea bisericii din satul timişean Teş, precum şi în Ungaria şi Elevţia.

Doina Bejenaru

1 comentariu

  1. Valentina Vanny prin Facebook 3 septembrie 2011

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.