Lansarea romanului “Portrete din cioburi” la Iaşi

Alexandria Librării vă invită luni, 19 septembrie 2011 la lansarea cărţii “Portrete din cioburi” de Ligia Seman. Evenimentul va avea loc la librăria Alexandria din Iaşi (Bulevardul Ştefan cel Mare nr.5) începând cu ora 18.00. Cartea va fi prezentată de Angela Furtună (scriitor, publicist, critic literar), Prof. Mariana Dvorszik ( publicist, promotor cultural) şi Prof. Margareta Lupaşcu. Ligia Seman va veni special la Iaşi pentru acest eveniment şi va oferi autografe celor prezenţi.Ligia Seman a debutat literar în cenaclul “Lucian Blaga” din Hunedoara condus de Eugen Evu între 1974-1995. După 1989 a fost profesor de religie în învățământul hunedorean. Ligia Seman a publicat 4 romane de factură creștină: Funiile dragostei (1995)- 4 ediții, Handicapul conștiinței (1999)- 3 ediții, Tragedie și triumf (2004) – 2 ediții şi Portrete din cioburi, vol. I și II (2010).

“Cartea Portrete din cioburi este o analiză a eşecului şi a triumfului în dragoste, o poveste despre convertirea la Dumnezeu, o istorie de familie, dar şi o fresca a unei lumi, a societăţii româneşti de dinainte şi de după momentul Decembrie 1989. În construcţia sa, romanul “Portrete din cioburi” îmbină componente de roman creştin, de roman de dragoste, de moravuri, politic etc. Romanul poate fi privit şi drept unul intelectual” susţine jurnalistul şi editor Phoenix Magazine Octavian Curpaş.

“Vocea clară a autoarei – se conjugă cu cea interioară a personajelor care îşi relatează cu o sinceritate deosebită propriile zbateri şi suferinţe… Romanul de faţă este mai mult decât o simplă operă literară cu multiple calităţi. El este în primul rând un roman care, alături de prezentarea cu acurateţe a dramelor majore prin care trec protagoniştii, oferă şi soluţia viabilă, reală, de ieşire din aceste crize. Aşadar, cartea nu se adresează doar simţului pur estetic al lectorului, ci urmăreşte reabilitarea oricărei persoane care înţelege că ieşirea din impasul existenţial este posibilă doar prin apelul la Divinitate” spune Mariana Dvorszik, publicist şi promotor cultural.

Autor: Stefan Vasuţiu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.