Otniel Bunaciu a fost ales vicepreşedinte al Federaţiei Europene Baptiste

 Reprezentanţii Uniunilor Baptiste din Europa, întruniţi la Nazareth în perioada 21-24 septembrie, cu ocazia şedinţei Consiliului Federaţiei Europene Baptiste, au ales noua conducere pentru urmǎtorii 2 ani.

În slujba de preşedinte a fost ales pastorul german Hans Guderian, care îl inlocuieşte pe Valeriu Ghileţchi(Moldova), iar în cea de vicepreşedinte a fost ales pastorul Otniel Ioan Bunaciu. Secretar general este în continuare Anthony Peck din Anglia.

Cu prilejul acestei întruniri au fost prezentate rapoartele de activitate ale Comitetului Executiv şi ale departamentelor , dar au fost organizate şi  diferite seminarii. Principalele teme abordate au fost:misiunea în contextul islamic, biserica şi societatea în Estul şi Vestul Europei, integrarea şi migrarea comunitǎţilor.

La lucrǎrile Consiliului au fost invitaţi şi reprezentanţii grupului Musalaha, grup care a iniţiat diferite proiecte pentru reconcilierea dintre evreii mesianici şi creştinii evanghelici palestinieni din Țara Sfântǎ. Numǎrul evreilor  mesianici se ridicǎ  la  aproximativ 15.000 credincioşi, iar numǎrul creştinilor evanghelici palestinieni la aproximativ 10.000 credincioşi.

În Israel trǎiesc aproape 3000 de baptişti, iar Biserica Baptistǎ  din Nazareth a sǎrbǎtorit anul acesta 100 ani de existenţǎ .Cel care a propovǎduit credinţa baptistǎ  în urmǎ  cu 100 de ani în locul unde Mântuitorul a petrecut cea mai mare parte a vieţii Sale a fost Shukri Mosa, un bǎrbat palestinian.

Baptiştii din Nazareth au o şcoalǎ  cu sute de elevi, începutǎ  în anul 1935 şi care este consideratǎ  astǎzi ca fiind una din cele mai bune din ţarǎ .

La şedinţa Consiliului au mai participat reprezentanţi ai Alianţei Mondiale Baptiste, ai altor organizaţii baptiste americane, dar şi reprezentanţi ai Ministerului Turismului din Israel.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home3/stiric/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107