Pastorul corean Cho Yonggi acuzat de deturnare de fonduri

Ancheta a început săptămâna trecută, acuzat fiind Rev. Cho Yonggi, fondator al Bisericii Evanghelice Depline Yoido, din Seul. Ancheta vine după ce bătrânii bisericii lui Cho l-au acuzat pe acesta pentru că a redirecţionat donaţii în valoare de aproximativ ₩ 23000000000 (20 milioane dolari) pentru a-și salva fiul de la pierderi uriașe dintr-un stoc de investiţii. Pastorul Cho, 75 de ani, este o figură legendară în istoria Bisericii din Coreea de Sud.

 Având aproximativ 830.000 de membri (în 2007), Biserica Yoido este cea mai mare adunare creștină penticostală din Coreea de Sud și din întreaga lume. Fondată și condusă de Pastorul David Yonggi Cho, începând din 1958, biserica este una dintre manifestările cele mai vizibile pe plan internațional al creștinismului coreean.

Între timp, Rev Cho, a negat acuzaţiile şi susţine că acestea sunt produsul unei campanii de defăimare, care a afectat deja reputația lui. Coreea nu este o națiune creștină, istoric sau demografic, dar influenţa creștinismului poate fi simțită peste tot. Doi dintre foștii președinți sunt bătrânii bisericii şi ei vorbesc adesea despre experienţele lor din biserică.

4 Comentarii

  1. PINTILIE CLEMENT 8 octombrie 2011
  2. silviu pop 17 aprilie 2012
  3. Pintilie Clement 17 aprilie 2012
  4. Nume* Pintilie Clement 22 februarie 2014

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.