Ucraina: Rada Supremă a interzis publicitatea serviciilor ghicitorilor şi a vindecătorilor

Rada Supremă a Ucrainei a adoptat proiectul de lege cu Nr. 8371, care presupune „Modificarea unor acte legislative”, şi anume protejarea populaţiei şi a spaţiului publicitar de efectele negative ale fenomenelor magice. Proiectul de lege a fost adoptat în prima lectură şi presupune interzicerea publicităţii TV şi în presa scrisă a materialelor care promovează servicii de magie.

Pentru această hotărâre s-au arătat „pro” 302 deputaţi ai poporului, scrie Zn.ua.

În special schimbările presupun interzicerea publicităţii şi răspândirii informaţiei privind serviciile mistice şi oculte a vindecătorilor, vrăjitorilor, şamanilor, magicienilor, psihologilor, ghicitorilor, spiritiştilor, astrologilor, prevăzătorilor şi a altor persoane, care se prezintă sau se cred drept capabili şi împuterniciţi de a prevedea soarta, de a influenţa oamenii, lumea duhurilor, a bunurilor şi a mediului înconjurător prin intermediul puterilor şi capacităţilor supranaturale.

Datorită acestui proiect vor fi modificate următoarele legi: „Privind Publicitatea”, „Privind mijloacele tipărite de mediatizare din Ucraina” şi „Privind Televiziunea şi Radio”.

Traducere de Iulia Belev

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.