Întrebarea religioasă din recensământ devine un cassus belli

Întrebarea privind religia, care se găseşte în chestionarele recensământului din acest an a creat dispute. Reprezentanţii bisericii cer credincioşilor să răspundă la întrebare afirmând religia pe care aceştia o practică, cei ai ateilor îndeamnă la protest, pentru că aceştia nu mai doresc ca uriaşele sume de la bugetul de stat să fie direcţionate bisericilor.

Întrebarea privitoare la religie este una opţională, însă cele 2 tabere cer cetăţenilor să nu evite răspunsul, deoarece rezultatele înregistrate la recensământ au un rol semnificativ în acordarea de bani cultelor.

În tabăra ateilor se organizează campanii pentru ca cei care nu au vreo religie să îşi susţină punctul de vedere cu fermitate. Asociaţia Umanistă Română îi invită pe atei, agnostici, liberi cugetători, sceptici sau indiferenţi faţă de religie să afirme public acest lucru. „Dacă un cetăţean se consideră ortodox, sau catolic, sau protestant, sau are o altă credinţă religioasă , este foarte bine să afirme acest lucru. Aceia care consideră că nu sunt afiliaţi unui cult, sunt invitaţi să afirme acest lucru prin răspunsul pe care îl vor acorda la recensământ ca atei sau ca persoane fără religie. Nu contează că ai fost botezat, sau în ce credinţă ai fost educat în copilărie, contează ceea ce gândeşti sau crezi acum despre religie”, crede Remus Cernea, preşedintele asociaţiei.
Recensământul se desfăşoară în perioada 20-31 octombrie 2011 şi este primul după aderarea României la Uniunea Europeană.

Dragi creştini, haideţi să proclamăm fără ruşine că suntem oameni cu o puternică credinţă în Dumnezeu.

Domnul să binecuvânteze România!

1 comentariu

  1. emil 22 octombrie 2011

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.