Stare de urgenţă: Să ne rugăm pentru Turcia!

Misionarii creştini din Turcia ne îndeamnă la rugăciune, în urma cutremurului masiv care a lovit estul Turciei duminica trecută. Numărul decedaţilor în urma cutremurului de 7,2 magnitudine s-a ridicat la peste 500. Cel puţin 1300 de persoane au fost rănite, conform Administraţiei de Urgenţă şi Dezastre.

Cutremurul a lovit provincia Van duminică după-amiază, cauzând mai mult de 2000 de prăbuşiri ale clădirilor. Oraşul Ercis, casă a 100.000 de oameni, a fost cel mai afectat de cutremur. Familiile se pregătesc să-şi îngroape morţii azi, în timp ce alţii cu disperare aşteaptă veşti despre cei dragi dispăruţi, căutările şi eforturile de salvare continuând.

Ravagiul extins a forţat zeci de mii de oameni să doarmă în corturi sau în maşini. Cu toate că Semiluna Roşie Turcă a distribuit 13.000 de corturi supravieţuitorilor, Reuters raportează o insuficienţă de corturi, cu precădere în împrejurimile satelor. Aslan International, asociaţie care răspândeşte Evanghelii în Turcia, a menţionat că unii oameni au pierdut totul.

„Inimile întregii naţiuni sunt zdruncinate. Haideţi să simţim cu cei care au pierdut tot”, au afirmat directorii Aslan, Ian şi Mary Jane Heringa într-un email trimis celor de la ASSIST News Service. Ei au îndemnat creştinii să se roage pentru Turcia şi pentru Aslan, în planul de a oferi un răspuns cutremurului.

„Chiar acum te rugăm să Îl invoci pe Dumnezeu pentru milă asupra naţiunii turceşti. După ce am avut un cutremur de această magnitudine în 1999, mii de turci ne-au contactat pentru cereri de rugăciune. Te rugăm să ni te alături în rugăciunea pentru eforturile guvernului de prim-ajutor, pentru mai multe vehicule de prim-ajutor şi paramedici, doctori care să ajungă în Van cu uşurinţă, pentru vreme-meteorologii prezic zăpadă, pentru toţi acei care sunt prinşi în moloz, ca aceştia să fie găsiţi rapid, pentru familiile ai căror membri sunt daţi dispăruţi. În disperarea lor, fie ca ei să se întoarcă la Isus.”

Directorii au adăugat:” Această provincie este una dintre cele mai sărace zone ale Turciei. Oamenii au pierdut tot ce aveau.”  World Vision de asemenea a prezentat o chemare la rugăciune pe pagina de Facebook. Agenţia de dezvoltare a afirmat că ” continuă să monitorizeze situaţia.”

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.