Ce se va întâmpla în 11.11.2011 la ora 11:11?

Mass-media locală şi mondială ne bombardează din ce în ce mai frecvent în ultima perioadă cu ştiri paranoice legate de sfârşitul lumii. Ni se prezintă astfel nişte scenarii demne de filmele SF: invazii extraterestre, asteroizi ce vor devasta Terra, finaluri prevestite de calendare mayaşe antice, catastrofe naturale şi războaie, totul  fără a a avea nimic în comun cu perspectiva biblică, decât împrumutarea abuzivă cuvântului “apocalipsă”.

Astfel, milioane de oameni stau cu sufletul la gură, aşteptând ca în 11.11.2011 la ora 11:11 ceva spectaculos să se întample, la fel ca şi în 10.10.2010, ora 10:10, 09.09.2009 la ora 09:09 şi aşa mai departe. O mulţime de polemici apar, se invocă numerologia, se caută coincidenţe, se speculează evenimente colosale la nivel mondial, deschiderea unor portaluri paranormale către alte dimensiuni necunoscute şi se vehiculează chiar că va fi o zi plină de noroc pentru a juca la loto. Suntem asaltaţi de o mulţime de explicaţii oculte, pentru ca la un minut după această dată, aşa-zis fatidică, să fie luat din nou în derâdere planul lui Dumnezeu privind sfârşitul lumii, încercând să se demonstreze prin toate mijloacele posibile că nu există un sfârşit al lumii, că vom trăi veşnic şi că toată discuţia cu apocalipsa nu e decât un basm prea banal pentru modernismul şi evoluţia actuală a rasei umane.

Ca şi creştini, datoria noastră este să fim treji, ştiind bine că “că ziua Domnului va veni ca un hoţ noaptea”, datoria noastră este să nu ne lăsăm antrenaţi în jocul lumii acesteia, să nu fim luaţi de valul îngrijorărilor şi să uităm de untelemnul din vase. Eşti tu, creştine, pregătit daca Isus ar veni acum şi nu mâine? E viaţa ta în ordine, iar candela ta aprinsă? Eşti tu în tu în continuă veghere ca focul tău să nu se stingă sau aştepti şi tu un semn scris în stele în 11.11.2011, la ora 11:11 pentru a face o mişcare?

Aşadar, vegheaţi! Căci nu ştiţi nici ziua, nici ora când vine Fiul Omului!

2 Comentarii
  1. Cristina, Zaharia 11 noiembrie 2011 Reply
  2. monica 11 noiembrie 2011 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.