India: Franklin Graham a predicat la mii de oameni în ciuda protestelor

Evanghelisul Franklin Graham a fost în sudul Indiei, în orașului Hyderabad, unde mii de oameni au venit să audă mesajul Evangheliei, în ciuda solicitărilor grupărilor hinduse de dreapta de a interzice cele patru zile de festival.

Vineri, în cea de-a două noapte a festivalului din Hyderabad, aproximativ 50.000 de persoane s-au adunat pe stadionul Lal Brahadur, în capitala  statului Andhra Pradesh.

„Am auzit de familia Graham când locuiam în Virginia, ce au făcut ei cu adevărat – știam doar că era vorba doar de ceva religios”, spunea Jayesh, care tocmai se întorsese în India, după ce a urmat facultatea în Statele Unite.

Jayesh s-a întors în Hyderabad datorită unei situații de urgență: ” A trebuit să vin acasă, deoarece tatăl meu a murit de cancer”, l-a citat Billy Graham, de la Asociația Evangheliștilor. El a fost pe stadion cu fratele său, care Îl acceptase pe Hristos în viața lui în urmă cu câțiva ani. Cuvântările lui Graham despre păcat și despre moartea Lui Isus pentru omenire, l-au mișcat profund pe tânărul Jayesh.

În noaptea de joi, 43.500 de oameni au venit să asculte mesajul Evangheliei și 1240 să și răspundă acestuia. „Întreg stadionul este umplut de Duhul lui Dumnezeu – în acest loc Îl poți simți pe El”, a spus Mohan Babu, un lider creștin local, acesta fiind salutul cu care Babu i-a întâmpinat pe concetățeni la prima noapte de festival.

Trupe creștine, precum Yeshua și Sound of the Nations (Sunetul Națiunilor), cântăreți precum Anil Kant și Dayanidhi Rao, dar și muzicieni precum Benny Prasad au cântat la festival. „Nu este vorba de melodiile pe care le cântăm la închinare, e vorba de inimă noastră, pe care i-o oferim Domnului”, în timp ce cântărețul Anil Kant a fost citat afirmând: „În împlinirea lucrării Sale, Dumnezeu îl poate folosi pe oricare dintre noi toți și ne va folosi…exact acolo unde El Şi-a propus.”

Joi noaptea, când Graham a vorbit despre dragostea lui Isus și despre faptul că întreținerea relațiilor intime înainte de căsătorie este un păcat, Anjushree a realizat că trebuie să facă o schimbare în viața lui. „Când predicatorul a spus că Isus mă iubește, am fost atât de fericit!” a spus aceasta. „Tot ceea ce mi-am dorit vreodată a fost de a fi iubită.”

Naționalitatea hindusă  pretindea că misionarii creștini încearcă să cumpere hindușii oferindu-le bani sau alte materiale necesare, și nu sunt fericiți. Înainte de festivalul Hyderabad, grupe precum Vishwa Hindu Parishad (Consiliul Hindușilor), precum și cei din sălile de tineret ale organizației Bjrang Dal s-au înțeles și au discutat cu autoritățile statului în vederea interzicerii acestui eveniment.

Oricum, poliția locală a luat măsurile necesare pentru a preveni eventualele neplăceri din timpul festivalului. Toate secțiile de poliție din zonele succeptibile și-au luat angajamentul de a asigura paza strictă și că răufăcătorilor nu le va reuși planul perturbator, după cum spune un ofițer de poliție al Indiei.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.