80.000 $ pentru construirea unui sanctuar păgân

Academia de Aviație SUA (United States Air Force Academy) deține spații de închinare pentru majoritatea religiilor lumii, dar anul trecut s-a constatat că nu există un loc de închinare pentru cadeții păgâni, care venerează pamântul, religiile antice și alți dumnezei.

Falocon Circle – un monument în formă de cerc, construit din pietre și situat deasupra campusului, a fost inaugurat pentru a oferi, astfel, cadeților din Colorado posibilitatea de a se aduna și de a participa la ceremonii de ”meditație și ceremoniale magice” specifice religiilor New Age, Druizilor și Wicca.

Oficialii afirmă că spațiul poate fi folosit pentru închinare de către orice adepți ai altor religii, însă va fi dedicat cu precădere păgânilor. Din cei 4300 de cadeți, 10 frecventează permanent spațiul de închinare. Preotul wiccan David Oringdreff a afirmat la ceremonia de inaugurare: ”În afară de America, în nicio altă parte acest lucru nu este posibil.”

Reprezentații conducerii academiei Air Force au declarat că există vrăjitori printre cadeți, și că aceștia se închină cu incantații și farmece care nu sunt cu nimic diferite de rugăciuni, susținând că ”dacă datoria noastră este să apărăm Constituția, trebuie de asemenea să protejăm libertatea religioasă. ”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.