Preşedintele iranian a solicitat o „nouă ordine mondială” în timpul vizitei sale în Cuba

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a criticat capitalismul că este într-o stare de faliment şi a cerut o „nouă ordine mondială”, miercuri, într-o vizită în Cuba, invitat cu scopul de a clarifica controversele asupra programului nuclear al ţării sale.

Liderul iranian a vizitat Cuba pentru discuţii cu omologul său Raul Castro și a acuzat Israelul şi Statele Unite pentru uciderea unui om de ştiinţă nucleară în timpul unui bombardament de maşină în Teheran. Uciderea omului de ştiinţă a sporit tensiunile deja ridicate cu Occidentul asupra programului nuclear al Iranului. Iranul arătă cu degetul spre Israel şi Statele Unite, care au promis că vor împiedica Iranul să construiscă arma nucleară.

„Privim cum sistemul capitalist se dezintegrează … se îndreaptă spre un impas”, a spus președintele iranian, subliniind faptul că este necesară „o nouă ordine, o împrospătăre, care să respectă toate fiinţele umane, un mod de gândire bazat pe dreptate. ”

„Astăzi, singurul lucru pe care capitalismul îl face este de a ucide. Este un sistem eşuat, un sistem în descompunere”, a declarat el.

Israelul, inamicul cel mai mare al Iranului, a ameninţat că vor lansa lovituri aeriene asupra instalaţiilor nucleare ale Iranului. Statele Unite ale Americii au spus că sunt pregătiți în ceea ce priveşte Iranul – inclusiv cu acţiuni militare.

Între timp Teheranul a ameninţat să închidă strâmtoarea strategică Ormuz, de la intrarea din Golf în cazul în care este atacat. Douăzeci la sută din tancurile petrolifere trec prin acestă strâmtoare.

3 Comentarii

  1. Ovi 19 ianuarie 2012
  2. john 19 ianuarie 2012
  3. Stefan 19 ianuarie 2012

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.