Directorul filmului „2012: Profeţie sau panică?” avertizează cu decepţie ziua de 21 decembrie

Teoriile abundă cu privire la ceea ce se va întâmpla în 21 decembrie 2012. Un documentar caută să examineze nu numai cataclismele care ameninţă planeta, dar şi ce spune Biblia despre timpurile sfârşitului- iar data maiană , des întâlnită, ar putea fi folosită pentru a amăgi creştinii.

 21 decembrie 2012 marchează sfârşitul calendarului maian  şi a stârnit multe discuţii şi dezbateri cu privire la ceea ce poate semnifica. Unii se tem că sfârşitul calendarului ar putea marca timpul sfârşitului pentru toate vieţile; alţii preconizează că acest lucru va fi răsăritul unei noi ere. Totuşi, André van Heerden, scriitor şi director al “2012: Profeţie sau panică?”, crede că este înţelept pentru creştini să fie pregătiţi pentru orice, indiferent de ceea ce se poate întâmpla în acea zi.

 Van Heerden, care este, de asemenea, producător executiv la Cloud Ten Pictures, compania de producţie din spatele filmului, a muncit la o serie de filme cu tematică creştină în anii precedenţi, cum ar fi “Lăsat în urmă” (2000) şi “Apocalipsa“(1999).

 “2012: Profeţie sau panică?” aduce la un loc istoricii, cercetătorii, autorii, astronomii şi teologii într-o discuţie despre semnificaţia datei enigmatice (21 decembrie 2012). Van Heerdem a precizat, într-un interviu pentru Christian Post, că filmul încearcă să arate că schimbările care au loc în lume ar putea coincide cu profeţiile biblice, cum ar fi răpirea.

 “Profeţiile maiane sunt bazate pe acest calendar circular care spune că  lumea ar trebui să sfârşească în 21 decembrie, anul acesta. Împreună cu asta, există unii oameni care spun că tracţiunea slabă a polului a crescut activitatea solară, iar alinierea eliptică a universului, precum şi planeta Nibiru, cunoscută sub numele “Planeta X”, ar putea afecta planeta noastră.”

 Alţii, în afară de Van Heerden, au făcut referire la planeta Nibiru. Totuşi, oamenii de ştiinţă NASA susţin că asemenea planetă nu există.

Christian Post 

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine