Petiţia pentru eliberarea Asiei Bibi a depăşit 500,000 semnături

O pakistaneză creştină, acuzată de blasfemie şi condamnată la moarte, cu succes a făcut un apel la hotărârea instanţei cu o petiţie care cere eliberarea ei, şi a depăşit 500.000 semnături.

 Asia Noreen Bibi, al cărei caz a primit interes global, inclusiv Papa Benedict al XVI-lea, a fost condamnată la moarte prin spânzurare în 2011 după ce a petrecut mai mult de un an într-o închisoare pakistaneză.

 Asia Bibi, soţie şi mamă, este acuzată de către martorii musulmani de facerea remarcilor peiorative asupra profetului Mohamed, lucru pe care l-a respins.

 Apelurile pentru eliberarea Asiei Bibi au crescut pe măsură ce se aşteaptă hotărârea Curţii Supreme din Lahore. O petiţie pentru eliberarea Asiei Bibi, care speră să atingă un milion de semnături, a atins deja 560,848.

 După cum Christian Post a raportat anterior, creştinii din întreaga lume se unesc prin această revendicare de a preveni moartea Asiei. Preşedintele Human Rights Focus din Pakistan, Naveed Walter, cere ca Asia Bibi să fie graţiată  şi eliberată.

 “Facem apel tuturor creştinilor, organizaţiilor non-guvernamentale, activiştilos drepturilor omului şi funcţionarilor politici să ia parte în acest protest paşnic…în aşa fel încât ziua de azi să devină “vocea” împotriva persecuţiei creştinilor din Pakistan”, a afirmat Walter.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.