Iran: Liderul statului promite să susţină orice acţiune împotriva Israelului

Ayatollah Ali Khamenei, liderul suprem Iranian, a făcut o declaraţie vineri, descriind Israelul ca fiind “o tumoare canceroasă”, şi a declarat că Iranul susţine pe oricine doreşte să se opună poporului evreu.

 Khamenei a avertizat, de asemenea, SUA asupra oricărui atac împotriva Iranului, spunând căţarava continua programul nuclear indiferent de presiunea internaţională, şi va creşte mai puternic, potrivit Mirror.co.uk.

 Discursul său, care a fost difuzat înIranprin intermediul televizorului, a conţinut unele remarci ostile împotriva luiIsrael.

 “Israel este o tumoare canceroasă care ar trebui să fie tăiată şi va fi tăiată”, a declarat liderul, care are ultimul cuvânt de spus cu privire la toate aspectele statale iraniene.

 El a mai confirmat susţinerea ţării sale pentru orice grupări militare, cum ar fi Hezbollah din Liban şi Hamas din Palestina, care au fost în conflict direct cu Israel.

 “Am intervenit în problemel antiisraeliene, iar acest lucru a adus victoria în cele 33 zile de război ale grupării Hezbollah împotriva Israelului (2006), în războiul de 22 zile dintre Hamas şi Israel (Fâşia Gaza), a explicat Khamenei.

Un comentariu
  1. ruth bat miriam 7 februarie 2012 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.