Clădirea Parlamentului European și simbolistica sa ocultă

Clădirea Parlamentului European din Strasbourg numită și clădirea ”Louise Weiss” a fost terminată în 14 decembrie 1999. Cu o arhitectură îndrăzneață și futuristă, constucția are ca idee de bază tabloul lui Pieter Brughel intitulat „Turnul Babel”, pictat în 1563.
Asemănarea izbitoare între aceste două idei și concepte face trimitere directă la Turnul Babel care a fost construit, dar neterminat, sub domnia tiranului Nimrod pentru a-l sfida de Dumnezeu. Nu doar textele biblice vorbesc despre construcția acestui turn, ci surse din texte grecești, islamice și evreiești amintesc despre  Nimrod – fondatorul și regele primului imperiu de după potop. Nimrod era bine cunoscut pentru tirania sa și pentru faptul că a încercat să înlăture complet religia din viața poporului său.

Ideea turnului Babel era să unifice oamenii, iar construcția urma să se ridice până la ceruri pentru a demonstra gloria umanității și pentru a-L sfida pe Dumnezeu. Văzând intenția lor blasfemică, Dumezeu i-a făcut pe toți să vorbească limbi diferite, făcându-i, astfel, să se separe.

Principiile pe care se baza Nimrod ( introducerea progresivă a unui sistem de supraveghere tiranică, eliminarea lui Dumnezeu din societate și proslăvirea ființei umane,o singură limbă și o singură religie pentru toți oamenii) ar trebui să ne facă să ne gândim care este adevăratul scop al Uniunii Europene.

4 Comentarii

  1. Ioana, Eju-Konem 7 februarie 2012
  2. Emil, Dobos 7 februarie 2012
  3. Nelu, Pufan 7 februarie 2012
  4. baubau 26 februarie 2012

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.