Iran: Declaraţia Drepturilor Omului este o greşeală

La o recentă conferinţă a drepturilor omului, şeful sistemului judiciar, Ayatollah Sadegh Larijani, care a avut un rol semnificativ în cazul pastorului iranian Youcef Nadarkhani, a susţinut căIrana făcut o greşeală prin semnarea Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului.

 În 3 februarie, Centrul American pentru Justiţie şi Lege (ACLJ) raportează referinţele sursei de ştiri britanice BBC, care afirmă că Larijani “a criticat Declaraţia Universală a Drepturilor Omnului” în Forumul Drepturilor Omului şi conferinţa Poziţia Iranului şi a Islamului din data de joi, 2 februarie.

 Larijani a apărat înregistrarea discutabilelor drepturi ale omului la conferinţă. Statul din Orientul Mijlociu a semnat Declaraţia Universală a Drepturilor Omului în cadrul Naţiunilor Unite (1948), promiţând să respecte demnitatea universală a individului fără a se face dinstincţii de orice fel, inclusiv religioase.

Criticii susţin că Iranul a interpretat slab Constituţia, permiţând legii islamice Sharia să conducă sisterul lor judiciar.

 Ayatollah Larijani a avut un rol semnificativ în cazul pastorului închis, Youcef Nadarkhani, care a rămas în detenţie iraniană pentru apostazie şi încercare de a evangheliza musulmanii din octombrie 2009.

 Cazul lui Nadarkhani a trecut de la tribunalul local din provincial Gilan la Curtea Supremă a Iranului. Cazul a fost pus, în cele din urmă, în mâinile lui Ayatollah Ali Khamenei pentru revizuire.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.