Marea Britanie aprobă difuzarea unui film controversat, în care Isus este sedus pe cruce

Filmul britanic experimental „Visions of Ecstasy”, care prezintă scene în care Isus este sedus pe cruce , a primit aprobarea guvernului pentru a fi distribuit în mod legal , după 23 de ani de interdicţie. 

Scurtmetrajul de 19 minute, în regia lui Nigel Wingrove, lansat în 1989, a primit dreptul de a fi vizionat de persoane cu vârsta de cel puţin 18 ani. Iniţial, producţia a fost oprită de la difuzare, din cauza scenelor cu tentă sexuală în care Teresa din Avila mângâie trupul Mântuitorului aflat pe cruce.

„Visions of Ecstasy” era singurul film interzis în Marea Britanie pe motiv de blasfemie, din 1912 încoace.

Deci, ceea ce ar putea fi considerat ca un„triumf” la libertatea de exprimare, va alimenta criza morală şi cea spirituală prin care trece această societate, așa cum spune Biblia în Isaia 5: 20 Vai de cei ce numesc răul bine, şi binele, rău, care spun că întunericul este lumină, şi lumina, întuneric, care dau amărăciunea în loc de dulceaţă, şi dulceața în loc de amărăciune!”

Este exact ceea ce se întâmplă în societatea noastră, modernitatea şi progresele tehnologice au adus, de asemenea, noi filozofii şi moduri de viaţă departe de principiile biblice.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine