Studiu: La nivel global, jumătate din imigranţi sunt creştini

Un nou studiu realizat de Pew Forum a dezvăluit faptul că aproape jumătate din totalul imigranţilor din lume sunt creştini, pe când evreii nu sunt nici pe departe cei mai mari migranţi când vine vorba de procentaj.

 Studiul, intitulat „Credinţa în mişcare” şi lansat săptămâna trecută, se află în contrast cu temerile occidentale că musulmanii năvălesc şi preiau ţările creştine, a sugerat Reuters.

 Din cei 214 milioane de oameni care s-au mutat din ţara lor de origine pentru a trăi în alta, aproape 106 milioane (49%) sunt creştini, în timp ce aproape 60 de milioane (27%) sunt musulmani.  Aproximativ 3,6 milioane din cei care s-au mutat peste graniţe internaţionale sunt evrei, adică 25% din totalul poporului evreu.

 Studiul a definit migranţii ca fiind oameni care locuiesc într-o altă ţară în 2010 pentru mai mult de un an, şi a inclus în estimările sale numărul imigranţilor ilegali şi refugiaţii care locuiesc în străinătate pe termen lung.

 Phillip Connor, cercetătorul-lider al studiului PEW „Credinţa în mişcare”, a explicat pentru Christian Post că acest lucru este o provocare de descifrare a tuturor factorilor care influenţează rata migraţiei globale.

 „Ar putea fi o chestiune de geografie, în care trăiesc un număr mare de creştini şi musulmani, şi oportunităţile migraţiei pe care ei le au. După cum am menţionat anterior, mai mulţi experţi în domeniul migraţiei consideră că economia este cel mai mare îndrumător spre migraţie. Timp de zeci de ani, SUA şi Europa au fost văzute ca făclii ale oportunităţii economice, o speranţă pentru locuitorii ţărilor vecine în privinţa locurilor de muncă şi salarii mai mari”, a explicat Connor.

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine