China: Percheziţionarea unei biserici şi reţinerea a cel puţin 70 de creştini

O biserică din vestul regiunii chineze Xinjiang, care a organizat întâlniri pentru aproape 20 de ani, a fost percheziţionată de către poliţie, care a luat în arest mai mult de 70 de creştini.

 Incidentul s-a întâmplat în jurul orei 10 p.m., 18 martie, când mai mult de 70 creştini s-au adunat în casa pastorului He Enjum, când dintr-o dată peste 10 poliţişti şi agenţi ai Protecţiei Securităţii Domestice au pătruns în încăpere.

 Anunţând că întâlnirea era “neaprobată, una ilegală”, ei au ordonat o încetare a reuniunii. După ce au forţat fiecare creştin să fie fotografiat, i-au luat la posturile de poliţie locale pentru interogaţii. Unii au fost eliberaţi după două zile.

 Poliţia a confiscat, de asemenea,  Biblii ale creştinilor, imnuri, caiete, DVD-uri creştine educative şi alte materiale, dar au refuzat să ofere o chitanţă pentru bunurile confiscate, aşa cum prevede legislaţia în vigoare.

 Pastorul şi soţa acestuia, care au fost gazdele întâlnirii de duminică, au fost chemaţi la postul local de poliţie luni seara, în jurul orei 10 p.m., pentru interogări suplimentare. Au fost ameninţaţi de către poliţie, care a ordonat încetarea organizării întâlnirilor în casa lor.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.