Eritreea: Aproape 3000 de creștini arestați și închiși în containere

Eritrea este o ţară care continuă să-i aresteze pe creştini şi să îi închidă pentru credinţa lor în Hristos.

Recent a ieșit la iveală faptul că aproape 3.000 de creştini sunt încarceraţi într-un mod inuman, nu sunt în închisoare, ci  în containere de metal, condițiile fiind mult mai inumane.

Guvernul a închis pur şi simplu pe creştini pentru a credinţa lor în Isus. Potrivit Open Doors, între 2.000 şi 3.000 de persoane sunt arestate pentru că sunt membri ai cultelor care nu sunt recunoscute de către guvern.

Situată în Africa, Eritreea a fost inclusă anul trecut în Raportul anual privind libertatea religioasă internaţională  de către Comisia Statele Unite ale Americii şi acum este inclusă în lista ţărilor care ridică preocupări cu privire la discriminarea şi persecuţia împotriva creştinilor.

Povestea cea mai cunoscută este despre Helen Berhane, o cântăreaţă, care pentru mai mult de doi ani a petrecut în condiţii inumane închisă în containere. Toate pentru ca ea a devenit un creştină şi a înregistrat un CD de cântece creştine, fiind acuzată ca este un „duşman politic” pentru propagarea unei ideologii sau religii, care nu este recunoscută de stat. În aceste cazuri, cum a fost cel a lui Helen este greu să se intervină internațional, deoarece țara nu are un proces judiciar independent.

Un alt factor care blochează acţiunea este lipsa de organizaţii care să apere drepturile omului şi libertatea de exprimare.

Agenţia de ştiri Christian Solidarity Worldwide (AMI) a raportat că mulți creştini sunt persecutați, închiși sau blocați în aceste containere, torturați şi fără să mai aibă vreun contact cu familia lor. Organizația Open Doors afirmă că 47% din populaţie este creştină şi 49% sunt musulmani.

4 Comentarii

  1. Nell 27 martie 2012
  2. Palika paulka 28 martie 2012
  3. dumitru muresan 28 martie 2012
  4. sorin 1 aprilie 2012

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.