O scrisoare de la Yousef Nadarkhani, pastorul iranian condamnat la moarte

Site-ul organizaţiei Open Doors a lansat o scrisoare semnată de către pastorul iranian Yousef Nadarkhani, scrisă în ianuarie 2011, cu câteva luni după ce a primit sentința pentru că nu a renunţat la credinţa lor în Hristos.

Pastorul iranian a fost încarcerat în 2009 şi este în aşteptarea deciziei finale. Yousef Nadarkhani este încă în viaţă.

„Mulţi oameni Îl admirau pe Isus ca un model unic pentru generaţii, și mulţi ar dori să Îl imite. Isus nu a venit pentru a fi admirat, El a venit pentru a ne da un model perfect de urmat „, a scris el.

Povestea lui Yousef Nadarkhani a generat proteste în întreaga lume, mai multe autorităţi internaţionale au protestat împotriva guvernului din Iran pentru eliberarea pastorului, dar încă nu s-a făcut nimic.

Știri Creștine.ro a scris de multe ori despre cazul acestui pastor. Vă invităm în continuare pe cei care încă nu ați semnat petiția pentru eliberarea lui să o faceți. Accesați bannerul din dreapta sau click aici!

Aceasta este scrisoarea scrisă de către Yousef Nadarkhani:

„Har şi pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru şi de la Domnul Isus Hristos”

 „Şi noi, dar, fiindcă suntem înconjuraţi cu un nor aşa de mare de martori, să dăm la o parte orice piedică şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte. Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea, şi şade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.” Evrei 12:1-2.

Când cineva înţelege revelaţia Adevărului, acea persoana va fi dispusă să-l împărtăşească și cu alte persoane din generaţia lui sau din generaţiile viitoare. Suntem recunoscători pentru cei care în trecut s-au luptat pentru Adevăr, și ne-au îndrumat spre această revelaţie glorioasă a lui Isus Hristos. Acești credincioşi au înţeles bogăţia şi frumuseţea Cuvântului, şi au fost dispuşi să lupte pentru aduce roade.

Cum putem să aducem roade pentru viaţa veşnică? Aceasta depinde de ceea ce facem. În primul rând, trebuie să ne ferim de întuneric și să ascultăm ce scrie în primul psalm: „Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se opreşte pe calea celor păcătoşi şi nu se aşază pe scaunul celor batjocoritori!” Psalmul 1:1.

Al doilea lucru este de a asculta glasul Duhului vorbind prin Cuvântul lui Dumnezeu, aşa cum este scris:  „Ci îşi găseşte plăcerea în Legea Domnului, şi zi şi noapte cugetă la Legea Lui!” Psalmul 1:2,  și de a avea o comuniune cu Dumnezeu, prin Cuvântul Său care este dătătorul de viaţă, care asigură stabilitatea vieţii şi impactul asupra vieţii altora, care aduce roade pentru veșnicie, aşa cum spune Scriptura: „El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care îşi dă rodul la vremea lui şi ale cărui frunze nu se veştejesc: tot ce începe, duce la bun sfârşit.” Psalmul 01:3.

„Un pas prin credinţă”

Mulţi oameni Îl admirau pe Isus ca un model unic pentru generaţii, și mulţi ar dori să Îl imite. Isus nu a venit pentru a fi admirat, El a venit pentru a ne da un model perfect de urmat. Dacă vrei să fii ca El, trebuie să crezi puternic, ca şi Petru. Când Petru L-a văzut pe Domnul mergând pe mare, a cerut să meargă în întâmpinarea Lui. Isus i-a spus, „Vino”, o poruncă ce implică un pas de credinţă. După cum Scriptura spune că noi nu putem vedea credinţa: „Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd.”

Avem de a face un salt, un pas prin credinţă în ciuda dificultăţilor, pentru a experimenta puterea lui Dumnezeu. Dar noi trebuie să ne amintim că tot ceea ce trebuie făcut să fie în conformitate cu Cuvântul lui Dumnezeu. Petru a decis să abandoneze nava, pentru că Isus i-a spus. Cuvântul lui Dumnezeu ne spune că vom „avem probleme” din cauza numelui Său.

Credinţa noastră nu este autentică dacă ignorăm aceste cuvinte, pentru că suferim pentru Domnul nostru. Oricine le ignoră azi se va ruşina în ziua de apoi. 

Amintiţi-vă că de multe ori când facem un pas de credinţă, ne confruntăm cu unele dificultăţi. La fel copiii lui Israel, când au ieșit din Egipt, au stat în faţa unui obstacol numit Marea Roşie. Aceste dificultăţi pe care Dumnezeu le îngăduie, ne testează şi ne întăresc credinţa noastră.

Credincioşii trebuie să accepte aceste provocări, ca parte a călătoriei lor spirituale. Isus pe Calvar a fost contestat calea grea, așa cum este scris în Scriptură: „El este Acela care, în zilele vieţii Sale pământeşti, aducând rugăciuni şi cereri cu strigăte mari şi cu lacrimi către Cel ce putea să-L izbăvească de la moarte, şi fiind ascultat, din pricina evlaviei Lui, măcar că era Fiu, a învăţat să asculte prin lucrurile pe care le-a suferit.”Evrei 5:7-8.

Strigătul de „Eli, Eli, lama sabahtani?” Este suficient să se exprime suferinţele Domnului nostru la Calvar. În spatele acestei cereri de ajutor, putem identifica credinţa mare care L-a determinat să accepte voia Tatălui, da, El ştia că „nu vei îngădui ca preaiubitul Tău să vadă putrezirea.”, şi că, în trei zile, va învia din morţi . Pe lângă puterea morţii, Domnul a văzut puterea învierii victoriose.

Amintiţi-vă că, indiferent de vremuri bune sau rele, doar trei lucruri rămân: credinţa, nădejdea şi dragostea. Este important pentru creştini să fie siguri ce fel de credinţă, speranţă şi iubire urmează. Ceea ce vom primi, în conformitate cu Cuvântul, este viaţa veşnică. M-ar încuraja să știu că trăieşti chemarea demnă de Cuvântul Sfânt.

Noi, fraţilor, suntem moştenitori ai slavei lui Hristos, așa că trebuie să fim exemple pentru alţii, o mărturie a puterii lui Hristos în lume.

Eu vă rog să trăiţi în conformitate cu Cuvântul lui Dumnezeu, și să vă lăsaţi de faptele întunericului care vă întinează inimile. Victoria reală elimină îndoielile, deoarece vine din ascultarea de Cuvântul lui Dumnezeu prin credinţă.

Doar o biserică bazată pe învăţăturile Domnului nostru Isus Hristos, cu sprijinul şi protecţia Cuvântului lui Dumnezeu, nu poate fi distrusă de Satan.

Fii o mărturie sfântă!

Fratele tău în Hristos,
Yousef Nadarkhani

3 Comentarii

  1. Nell 30 martie 2012
  2. marian 30 martie 2012
  3. grigoroiu naomi 6 aprilie 2012

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.