ONU face un apel de urgenţă privind ajutorul alimentar în Sudanul de Sud

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a lansat marţea trecută un apel de urgenţă prin care se are în vedere ajutorarea sudanezilor din Sudanul de Sud care se confruntă cu niveluri uimitoare de insecuritate alimentară.

Programul Alimentar Mondial estimează că aproximativ 4,7 milioane de persoane din Sudanul de Sud sunt în nevoie de ajutor alimentar cu o valoare estimată de 1 milion de persoane care deja sunt în instabilitate alimentară şi alte 3,7 milioane de persoane care sunt la un pas de a se confrunta cu instabilitatea alimentară, vulnerabilitatea fiind foarte mare.
Motivul de urgenţă pentru care ONU a acţionat a venit la o zi după ce un număr de aproximativ 15.000 de sud-sudanezi au început să părăsească zona Khartoum, după ce preşedintele sudanez Omar al-Bashir a spus că o criză alimentară e pe cale să se declanşeze şi le-a sugerat sud-sudanezilor că e mai bine să părăsească ţara.
Ȋn prezent, Organizaţia Naţiunilor Unite a primit doar o treime din cei 800 milioane de dolari, de la pledarea depusă în decembrie 2011 cu scopul de a merge în Sudan pentru asistenţă şi ajutor umanitar. Organismul Internaţional împreună cu Comunitatea Internaţională au pledat împreună pentru a li se oferi un buget suplimentar de 505 milioane de dolari pentru finanţarea operaţiunilor umanitare în curs de desfăşurare în Sudanul de Sud.
Pe lângă instabilitatea alimentară, ciocnirile dintre Sudan şi Sudanul de Sud care au avut loc săptămânile trecute de-a lungul frontierelor cu privire la drepturile cetăţeneşti, aranjamente financiare şi multe alte neînţelegeri sunt orientate către o probabilitate ridicată de un alt război total între cele două ţări.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.