Credincioşii arabi riscă moartea din pricina credinţei

Ce se întâmplă atunci când un musulman vine la Cristos în Orientul Mijlociu? Mulţi se tem de persecuţie, aşa că păstrează secret credinţa lor creştină. Alţii, cum e evanghelistul Rasim, mărturisesc cu îndrăzneală credinţa lor şi suferă consecinţe grave, ca rezultat.

 Există pericole, dar şi binecuvântări care cuprind şi împărtăşirea Evangheliei într-o regiune foarte întristată a lumii. Mulţi musulmani din întregul Orientul Mijlociu vin la Cristos prin semne şi minuni, ca acelea făcute de Pavel şi Barnaba în Faptele Apostolilor.

 Drumul spre Damasc este locul unde apostolul Pavel a mers şi s-a oprit la casa lui Anania, unde a fost botezat. Iar aici a fost începutul unei incredibile slujiri care a schimbat lumea. Astăzi, în Siria, alţi evanghelişti urmează urmele sale.

 Un evanghelist pe nume Rasim împărtăşeşete credinţa sa cu imamul dintr-o moschee. El i-a dăruit preotului islamic o copie a Bibliei şi filmul cu Isus.

 „I-am spus: „Dacă citeştI Biblia, vei crede, iar mintea ta va fi schimbată- Domnul este Dumnezeul tău şi El a murit pentru tine.” Rasim a adăugat: „El a luat Biblia şi a spus: „poate.”

 Câţiva creştini s-au alăturat lui Rasim în moschee şi s-au rugat pentru un om în vârstă musulman, cu numele Bakram. El de abia putea umbla, deoarece şi-a fracturat genunchiul şi nu s-a vindecat în totalitate.

 „Bakram a fost vindecat şi a început să danseze şi era foarte fericit”, spunea Rasim. „Aleluia! Există un miracol în moschee!”

 Siguranţa lui Rasim este în pericol, precum şi a musulmanilor convertiţi şi a altor creştini. Chiar dacă îi este adesea teamă atunci când se apropie de moschee, Rasim susţine că simte pacea lui Dumnezeu îndată ce păşeşte pe uşă prin credinţă.

 Şi pentru că el merge înainte plin de curaj, genunchii unei femei au fost, de asemenea, vindecaţi recent, când Rasim a vizitat-o la domiciliu.

 „Ne e teamă, dar Isus este cu noi- Emanuel este cu noi”, a spus Rasim. „Isus a zis: „Eu sunt cu voi întotdeauna!”, şi trebuie să mergem la moschei şi oriunde, pentru a le spune oamenilor adevărul despre El şi iubirea Sa.”

Un comentariu
  1. Panaiot, Groza 7 iunie 2012 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.