Un fost membru al organizației Hamas face un film despre viața lui Mahomed

Mosab Hassan Yousef, născut în Ramallah, și-a făcut suficienți inamici în teritoriile palestiniene pentru toată viața lui. Fiul cel mai mare al șeicului Hassan Yousef, unul din fondatori organizației teroriste Hamas, a petrecut primi ani ai vieții lui ca activist în Hamas și, de asemenea, de mai multe ori a ajuns în închisoare.

Acum, în vârstă de 34 de ani, Yousef este un creștin devotat care a scris o carte despre viața sa, critică violenţa religiilor și își exprimă pesimismul în ceea ce privește viitorul păcii în Orientul Mijlociu.

Yousef, renegat de familia sa, nu s-a lăsat intimidad de inamicii creați în timpul revelării publice a anilor ca agent dublu al Shin Bet. Acum el își asumă un risc și mai mare: un film care arată viața lui Mohamed, cel mai sfânt profet al islamului.  „Musulmanii nu înțeleg adevărata natură a islamului”, potrivit lui Yousef, care a spus că este o religie fanatică ce favorizează „războiul pentru pace”.

Pentru Yousef, care nu ascunde dezamăgirea produsă de credința în care s-a născut și a crescut, este în momentul de a renunța la a fi „corect din punct de vedere politic” și „să spună adevărul”. Aceasta include o analiză critică la cel mai înalt exemplu pentru oricare musulman: marele profet. A omorât Mahomed oameni care i se opuneau? răspunsul este  DA. S-a căsătorit Mahomed cu o fată de 9 ani? Răspunsul este DA. Atunci cum se poate afirma că islamul este o religie a păcii? „Ceea ce vreau să le spun musulmanilor este ceea ce spun cărțile lor, să le spun adevărul despre religia lor, ca să nu mai trăiască în întuneric.”

Lucrează cu producătorul și actorul israelit Sam Feuer. Feuer va produce atât o adaptare cinematografică a cărții sale, „Fiul lui Hamas”, cât și filmul despre Mahomed, și insistă că filmul va fi o „relatare istorică” fidelă textelor islamice.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine