Victorie asupra morții

Dacă te temi de moarte, deși L-ai primit pe Dumnezeu în inima ta, te încurajez să continui să citești acest articol. Îmi doresc să fii încurajat de aceste rânduri și să îți aducă în suflet siguranța învierii în ziua revenirii Domnului Isus pe pământ.

Învierea Domnului Isus, cu dovezile istorice existente, clarifică faptul că existența omului pe pământ nu se termină odată cu moartea. Pentru tine, ca copil al lui Dumnezeu, moartea nu ar trebui să fie ceva care să te înspăimânte. Moartea este, de fapt, plecarea ACASĂ. Acasă – la Cel care te ajută întotdeauna, la Cel care a suferit pentru tine, la Cel care te iubește mai mult decât oricine și îți știe pașii tăi, gândurile pe care le ai, știe ce planuri ai în viață și dorește să îți dea un viitor și o nădejde, așa cum îți spune prin Ieremia. Moartea înseamnă să ajungi acasă, să te muți de unde ai stat și să ajungi în sfârșit acasă. Dumnezeu ne iubește și ne-a pregătit loc în cer. De ce să îmi fie frică mie că mor? Doar va urma să locuiesc cu Dumnezeu! Cine n-ar vrea să stea cu cineva drag care îl iubește?

În 1 Corinteni 15, de la versetul 42 ni se prezintă ideea că Domnul Isus a învins moartea prin învierea Lui, iar noi, creștinii, vom avea victorie asupra morții datorită învierii Lui.

1 Corinteni 15 : 54 –  58 :  „Când trupul acesta, supus putrezirii, se va îmbrăca în neputrezire, şi trupul acesta muritor se va îmbrăca în nemurire, atunci se va împlini cuvântul care este scris: „Moartea a fost înghiţită de biruinţă.  Dar mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne dă biruinţa prin Domnul nostru Isus Hristos. De aceea, preaiubiţii mei fraţi, fiţi tari, neclintiţi, sporiţi totdeauna în lucrul Domnului, căci ştiţi că osteneala voastră în Domnul nu este zadarnică.”

Moartea nu este decât o trecere la ceva mult, mult mai bun, greu de imaginat pentru noi acum. Nu suntem singuri aici, pe pământ, Dumnezeu e mereu cu noi, nu vom fi singuri nici după moarte. Dumnezeu are pregătit pentru fiecare un loc în Cer.

Cred că atunci când va trebui să părăsim pământul (atunci când El hotărăște, nu noi!), Dumnezeu va fi cu noi și vom trece biruitori, și cred că, mai presus de aceasta, trebuie să ne concentrăm atenția pe modul cum putem trăi o viață după Voia Lui atât cât El va dori să trăim.  Tu, ca și creștin, nu trebuie să te simți lipsit de nădejde în nicio situație, chiar și când pierzi pe cineva drag.

Iată ce gândea Pavel legat de moarte: „…pentru mine, a trăi este Histos și a muri este câștig. Dar, dacă trebuie să mai trăiesc în trup, face să trăiesc; şi nu ştiu ce trebuie să aleg. Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu împreună cu Hristos, căci ar fi cu mult mai bine;  dar, pentru voi, este mai de trebuinţă să rămân în trup. Şi sunt încredinţat şi ştiu că voi rămâne şi voi trăi cu voi toţi, pentru înaintarea şi bucuria credinţei voastre” (Filipeni 1 : 21-25). 

Și tot Pavel a spus„..Căci noi n-avem aici o cetate stătătoare, ci suntem în căutarea celei viitoare” (Evrei 13 : 14) și că „…cetăţenia noastră este în ceruri, de unde şi aşteptăm ca Mântuitor pe Domnul Isus Hristos.” (Filipeni 3 : 20).

Să știi că viața ta nu se sfârșește la marginea mormântului. Moartea este doar o poartă spre viața veșnică, cu Tatăl și cu cei dragi. Cineva a spus: Cea mai mare binecuvântare de pe acest Pământ este că într-o zi îl vom părăsi!  Sigur că nu este sănătos, eu asta cred, și nici folositor să te gândești clipă de clipă că la un moment dat ai să mori. Mai bine caută să Îl slujești pe Dumnezeu în fiecare zi ca și când El te-ar avea doar pe tine.

Noi, într-adevăr, vom trăi veșnic, dar nu aici, pe pământ. Viața este mai mult decât aici și acum. Cu cât vei trăi mai aproape de Dumnezeu, cu atât problemele tale vor fi mai mici!

Caută să privești viața și moartea din perspectiva lui Dumnezeu.

„Fii credincios până la moarte, și-ți voi da cununa vieții!” Apocalipsa 2:10

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.