Ziua 10 (29 iulie): Arabii din Bahrain

330 000 de persoane din totalul populației de 820 000 de persoane

Bahrain se află între Iran și Arabia Saudită, și constă în 30 de insule din Golful Arabic (numit și Golful Persic). Spre deosebire de vecinii ei, rezervele de petrol ale Bahrainului sunt epuizate, foarte mulți oameni neavând o slujbă. Totuși, viitorul se arată plin de speranță pentru Banca de Dezvoltare din Bahrain care dorește să creeze 20 000 de locuri de muncă (decembrie 2011). Majoritatea populației vorbește fie arabă sau persană (farsi), fie engleză. În Bahrain există musulmani șiiți și musulmani suniți. Aceștia au mare nevoie de pacea lui Dumnezeu care poate aduce armonie.

Deschiderea țării spre repatriere din Vest și Est permite locuitorilor din Bahrain să audă despre noi perspective diferite asupra vieții. Un rezultat este reflectat în situația femeilor din țară. Femeile au mai multe oportunități și privilegii decât cele mai multe femei arabe, inclu­siv posibilitatea de a avea slujbe respectabile.

Mai mult, pentru că nu este permisă evanghelizarea în mod direct, creștinii pot să se închine și să misioneze folosindu-se de Biblii și literatură creștină atât timp cât sunt sensi­bili la cultura arabă. Muncitorii, profesionaliștii și antreprenorii creștini găsesc metode de a angaja arabii din Golf  în Manama, capitala Bahrainului și centrul economic. Comerțul, pulsul orașului și chiar un simplu ceai servit împreună le dă creștinilor oportunitatea de a purta conversații cu musulmanii și de a vorbi despre Evanghelie.

Motive de rugăciune:

  • Rugați-vă pentru creștini, să folosească în mod creativ oportunitățile existente pentru a întâlni și construi relații cu oamenii din Golful Arab.
  • Rugați pe Dumnezeu să asigure locuri de muncă pentru oamenii care vor să misioneze pe termen lung în Bahrain.
  • Rugați-vă ca oamenii de afaceri din Bahrain să ajungă să se întâlnească cu Isus, și astfel să fie folosiți în scopul lui Dumnezeu.

1 comentariu

  1. grigoriu naomi 1 august 2012

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.