Creştinii egipteni găsesc adăpost în Canada

„Volumul (cererea de resident permanent) continuă să se intensifice, iar numărul de cereri depuse ar putea accelera, având în vedere alegerea unui noi guvern islamic în Egipt”, susţine un oficial canadian din cadrul programului de imigrare, în documentele obţinute de către avocatul de imigrări, Richard Kurland, prin intermediul cererilor Acces la Informaţie.

Creştinii din Egipt vor vedea intensiv Canada ca pe o şansă de a scăpa dintr-o ţară al cărei preşedinte aparţine Frăţiei Musulmane, avertizează oficialii imigrării. Alţi creştini vor căuta un stagiu mai scurt în Canada printr-o viză de resident temporar (TRV).

„Cu instabilitatea politică şi economică ce rezultă în Egipt, combinată cu noul guvern, factorii stimulatori sunt mai puternici decât oricând”, susţine oficialul de program. „Comunitatea minoritară creştină este îngrijorată în mod special, ei căutând ieşirea din Egipt în numere-record.”

În timp ce statisticile din 2012 asupra vizei residenţilor permanenţi şi a vizitatorilor temporari din Egipt nu sunt disponibile, cifrele din anii precendenţi arată că numărul era în creştere chiar înainte ca islamicul Mohammed Mursi să câştige alegerile electorale de luna trecută.

Au existat mai mult de 9,500 cereri TRV prelucratela Cairo, în 2011. Acesta este un vârf din perioada 2007-2010, când cererile TRV din partea Egiptului au fost între 6,100-6,900/ an. Alegerea electorală a lui Mursi a cauzat îngrijorare în rândul minorităţii de aproximativ opt milioane de creştini copţi.

Christian Today

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.