Evreii din “seminția pierdută” se întorc în Israel. S-a împlinit o profeție în această săptămână!

240 de imigranți din Etiopia au ajuns în Israel. Acesta este primul dintr-o serie de zboruri lunare planificate ca parte a “Operation Wings Dove“, o inițiativă a Guvernului de a accelera revenirea în Israel a grupului Falash Mura, care va fi finalizată în luna octombrie 2013, ne informează The Times of Israel.

Membrii comunității evreiești Falash Mura, rezidenți în Etiopia, de-a lungul istoriei unii s-au convertit la creștinism sau la islam, dar totuși și-au păstrat cultura și tradițiile evreieşti, cum e tăierea împrejur sau Kașrut. Anul trecut, ei au primit permisiunea de a se întoarce în Israel.

O serie de demnitari, inclusiv Prim-Ministrul Benjamin Netanyahu, șeful Agenției Evreiești, Natan Sharansky și alții au întâmpinat primul zbor.

O ceremonie a avut loc în Tel Aviv în cadrul Jewish Agency’s Board of Governors, în această săptămână, pentru prima dată în istorie, cu participarea liderilor evrei din Israel și din întreaga lume.

Nu te teme de nimic, căci Eu sunt cu tine, Eu voi aduce înapoi neamul tău de la răsărit şi te voi strânge de la apus…” ( Isaia 43:5 )

Un comentariu
  1. C. S. Chirtes 3 noiembrie 2012 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.