Indonezia: Biserică obligată să-şi mute locaţia

Biserica creştină indoneziană Taman Yasmin (GKI) din Bogor, Java de Vest, a fost recent obligată să îşi mute locaţia la doar trei mile distanţă de cea veche, ne informează Persecution Blog.

Biserica ce a fost forţată să organizeze servicii în aer liber ani întregi din cauza presiunii islamice consideră că se va confrunta cu împotrivire puternică în noua locaţie şi a respins cu fermitate ordinul. În schimb, aceasta a solicitat funcţionarilor să respecte o hotărâre din 2010 a Curţii Supreme, care a restabilit autorizaţia de construcţie a bisericii. Sub presiunea venită din partea musulmanilor locali, autorităţile au închis nouă biserici „ilegale” din Banda Aceh.

În urmă cu două săptămâni, liderii bisericilor au fost forţaţi să semneze declaraţii prin care sunt de acord cu închiderea clădirilor bisericeşti ale lor. Autorităţile au avertizat că vor continua să monitorizeze aceste congregaţii pentru a se asigura că activităţile acestora nu sunt reluate. Rugaţi-vă pentru GKI şi alte biserici din Indonezia, căci se luptă să se închine lui Dumnezeu în mijlocul unei persecuţii severe!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.