Ziua Internațională de Rugăciune pentru Biserica Persecutată

11 noiembrie 2012 este Ziua Internationala de Rugăciune pentru Biserica persecutată din întreaga lume. Există multe țări în lumea de astăzi în care creştinii sunt martirizați pentru credința lor.

Credincioşii din Afganistan, Egipt, India, Iran, Nigeria, Pakistan şi multe alte țări din întreaga lume se confruntă cu violență, închisoare şi chiar moartea.

Sistemul islamic nu permite libertatea religioasă. El este bine implantat în guvernare şi poliție, moschei şi şeici, muncă şi familie, prieteni şi vecini şi aşa mai departe. Sistemul persecută şi exilează pe cei care părăsesc islamul.

Există locuri în lume, cum ar fi Coreea de Nord, în care actele de persecuție au loc, dar nu putem vedea sau auzi. Sunt mii de frați şi surori creştini din întreaga lume care suferă persecuție pur şi simplu doar pentru că Îl mărturisesc pe Isus Hristos ca Domn. S-a estimat că în secolul al XX-lea au fost martirizați mai mulți creştini decât în celelalte nouăsprezece secole la un loc.

BISERICA PRIGONITĂ- Primele cinci țări în care Biserica este cu deosebire prigonită:
• 1 – Coreea de Nord
• 2 – Afganistan
• 3 – Arabia Saudită
• 4 – Somalia
• 5 – Iran

Există multe moduri în care creștinii sunt persecutați, inclusiv:
– violență fizică și moarte;
– închisoare pe nedrept;
– lipsa libertății religioase, cum ar fi dreptul de a se închina sau de a împărtăși credința lor;
– discriminare în ocuparea forței de muncă și educație.

Mai multe detalii despre primele 50 de țări în funcție de severitatea persecuției cu care se confruntă creștinii datorită credinței lor puteti vedea pe:  http://vasuldelut.blogspot.ro/2012/09/ziua-internationala-de-rugaciune-pentru.html.

„Aduceți-vă aminte de cei ce sunt în lanțuri, ca şi cum ați fi şi voi legați cu ei; de cei chinuiți, ca unii care şi voi sunteți în trup.” Evrei 13:3

Lista din 2012 care clasează țările în funcție de severitatea persecuției cu care se confruntă creștinii datorită credinței lor:
5. Iran
8. Yemen
9. Iraq
11. Eritrea
12. Laos
15. Egypt
16. Sudan
17. Bhutan
19. Vietnam
21. China
22. Qatar
23. Algeria
24. Comoros
26. Libya
27. Oman
28. Brunei
29. Morocco
30. Kuwait
31. Turkey
32. India
35. Tunisia
36. Syria
40. Jordan
41. Cuba
42. Belarus
46. Bahrain

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.