Cele mai multe Biblii sunt tipărite în China

China a devenit cel mai mare editor la nivel mondial al Bibliei după tipărirea a 100 milioane  de copii a Cărții Sfânte, a declarat compania care este autorizată în această direcţie.

Qiu Zhonghui, președintele consiliului de administrație al Amity Printing Co Ltd., cu sediul în orașul chinez Nanjing, a declarat că 100 de milioane de exemplare ale Bibliei a fost tipărite în luna iulie.

China are oficial peste 16 de milioane de creștini, 55.000 de biserici sau locuri de întâlnire, 36.000 de voluntari si 100.000 de misionari activi ai diferitelor biserici, la care ar trebui să fie adăugate  bisericile „ilegale”, cele de casă (care mai sunt numite şi biserici subterane) care nu sunt recunoscute de către guvern. De asemenea, există 18 școli de teologie și de studiu biblic cu 1800 seminariști înscriși.

Există peste 70 de locații în întreaga țară care vând Biblii, a spus Qiu.

Foarte interesant lucru este că această creştere a tipăririi Bibliei se datorează şi politicilor pe care le are guvernul comunist chinez, tipografia Amity bucurându-se de mai multe scutiri care îi facilitează.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.