Papa se numără printre primii cinci cei mai influenți oameni din lume

Papa_BenedictRevista Forbes a numit cele mai influente 70 de persoane din lume. Pe locul al cincilea din clasament se află capul Bisericii Catolice, Papa Benedict al XVI-lea, ne informează Christian Telegraph.

Pe primul loc în 2012 e președintele Statelor Unite, Barack Obama, urmat de către cancelarul german Angela Merkel și președintele rus Vladimir Putin.

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, care a fost pe locul al cincilea anul trecut, este în creștere cu o poziție. Pe locul cinci este acum Papa Benedict al XVI-lea, care a crescut cu o poziție față de anul trecut.

Printre primele zece persoane cele mai influente din lume sunt și doar doi șefi de bănci centrale – Ben Bernanke, şeful Rezervei Federale a SUA (locul 6), și președinte al Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, poziția a opta.

Top 10, de asemenea, include: Regele saudit Abdullah bin Abdul-Aziz (poziția 7), secretar general al Partidului Comunist din China, viitorul președinte Xi Jinping (poziția 9) și premierul britanic David Cameron.

papa-lista-forbes

Lista completă a acestui an include 30 de șefi de stat, 29 de șefi de companii, un monarh, doi lideri religioși, șefi ai ONU, FMI și Organizația Mondială a Sănătății,  primarul New York City și alții.

1 comentariu

  1. RL 21 decembrie 2012

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.