Papa: Unitatea creștinilor în lume este necesară

Reprezentanții bisericilor Foto:  catolicha.ro

Reprezentanții bisericilor
Foto: catholica.ro

La un serviciu ecumenic ținut vineri, la Bazilica romană „Sfântul Pavel”, papa Benedict al XVI-lea a declarat că în lumea de astăzi nevoia pentru unitatea creștinilor este tot mai mare, relatează RIA Novosti, cu referire la Radio Vatican.

„Astăzi există o mare nevoie de reconciliere, dialog și înțelegere – nu predici morale”, a spus Papa Benedict al XVI-lea. El i-a îndemnat pe participanți să depună eforturi pentru o cooperare concretă între culte, și a adăugat că fără convertire inimile creștinilor nu pot atinge obiectivele ecumenismului.

La acestă rugăciune comună au participat reprezentanți ai mai multor biserici ortodoxe și ai comunităților protestante care alcătuiesc Comisia Internațională pentru Dialogul Teologic dintre Biserica Catolică și Ortodoxă.

Înainte de slujbă, Papa Benedict al XVI-lea i-a salutat personal pe membrii Comisiei Teologice Internaționale și a apreciat rezultatele acestei comisii care a început cu 10 de ani în urmă, în ianuarie 2003, la inițiativa Bisericilor Ortodoxe Orientale și a Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor.

Potrivit site-ului catholica.ro, Papa a mai adăugat: “Mulţi dintre voi veniţi din zone în care creştinii, ca indivizi şi comunităţi, se confruntă cu încercări dureroase şi dificultăţi, care sunt un izvor de adâncă îngrijorare pentru noi toţi. Prin voi, doresc să îi asigur pe toţi credincioşii din Orientul Mijlociu de apropierea mea spirituală şi de rugăciunea mea pentru ca aceste pământuri, atât de importante în planul de mântuire al lui Dumnezeu, să poată fi conduse, prin dialog constructiv şi cooperare, la un viitor de dreptate şi pace durabilă. Toţi creştinii trebuie să lucreze împreună în acceptare şi încredere reciprocă pentru slujirea cauzei păcii şi a dreptăţii, în fidelitate faţă de voinţa Domnului. Fie ca exemplul şi mijlocirea nenumăraţilor martiri şi sfinţi, care, de-a lungul secolelor, au dat mărturie curajoasă despre Cristos în toate Bisericile noastre, să ne susţină şi să ne întărească pe toţi în a face faţă provocărilor prezentului cu încredere şi speranţă în viitorul pe care Domnul Îl deschide înaintea noastră”.

Cum comentați acest mesaj și aceste inițiative pentru unitatea creștinilor?

2 Comentarii

  1. dragomirescu alex 28 ianuarie 2013
  2. stefan 2 februarie 2013

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.