Conferința Peniel „iD” la Timișoara

penielDragi prieteni,

Daca multi crestini intampina dificultati cand sunt pusi sa-si recunoasca valoarea personala, adolescentii si tinerii resimt criza identitatii mult mai acut. Factorii care determina aceasta stare variaza de la relatiile precare cu parintii, scoala, societatea si biserica, pana la concepte teologice gresite.

Pentru a raspunde acestei probleme, Fundatia Peniel va aborda tema identitatii in cel mai mare eveniment Peniel din acest an, cea de-a 17-a Conferinta Nationala de Tineret, care va avea loc pe 12-13 aprilie 2013, la Timisoara.

Alte detalii necesare:

 1. Conferinta, cu titlul „iD”, va avea loc la Centrul Crestin „Agape” din str. Calea Aradului, nr. 15A , 300629, Timisoara.
 2. Motto: „Cristos in voi, speranta gloriei.” Coloseni 1:27
 3. Vor predica din Cuvantul lui Dumnezeu:

a) Viorel Iuga – (www.iugaviorel.ro) este pastorul Bisericii „Speranta” din Arad, licentiat în teologie la I.T.B. Bucuresti, doctor in teologie (Reformed Theological Seminary din Orlando, Florida) si cunoscut conferentiar, atat in tara, cat si in strainatate, pe teme de familie si tineret. De asemenea, este autorul a peste 40 de carti si de brosuri religioase. Viorel este casatorit cu Didina si are doi copii: Cristian si Teodora Harina.

b) Iuliu Centea – este pastor, profesor la Liceul Teologic Penticostal „Betel” din Oradea si la CBEE (www.cbee.ro). Este licentiat in teologie si filologie, si-a luat masteratul in managementul educatiei, iar in prezent este doctorand al Universitatii din Oradea. Iuliu este membru in bordul de conducere al Fundatiei Peniel, este casatorit cu Ligia si are doi copii: Timotei si Iulia.

c) Iacob Coman – (www.iacobcoman.ro) este pastor in Targu-Mures, conf. univ. la I.T.P. Bucuresti, licentiat in teologie la Universitatea „Emanuel”, absolvent al programului de doctorat in litere al Universitatii din Bucuresti, doctor in filosofie (Academia Romana) si doctor in teologie fundamentala si dogmatica (Universitatea „Babes-Bolyai”, Facultatea de Teologie Ortodoxa). Iacob este casatorit cu Ildiko si are doi copii: Roberth si Ruth.

d) Adi Mocan – este pastor, licentiat in teologie la I.T.P. Bucuresti si absolvent de masterat in teologie ortodoxa, specializarea teologie biblica nou testamentara. In prezent, urmeaza studiile doctorale la Universitatea de Vest. De asemenea, Adi este autorul cartilor „Mesia in Vechiul Testament” si „Imparatia si Biserica in Evanghelia dupa Matei”. Este casatorit cu Corina si locuieste in Oradea.

4. Inchinarea va fi condusa de catre Peniel Band, Alin Timofte Band si TM City Band.

5. Program:

Vineri (12 aprilie)

 • 9:00 – 11:00 inregistrarea participantilor
 • 11:00 – 13:00 sesiunea I – Viorel Iuga
 • 16:00 – 17:30 seminarii paralele
 • 18:00 – 20:00 sesiunea II – Iuliu Centea
 • 21:00 – 22:00 concert

Sambata (13 aprilie)

 • 10:00 – 12:00 sesiunea III – Iacob Coman
 • 15:00 – 16:30 seminarii paralele
 • 17:00 – 19:00 sesiunea IV (intrarea libera) – Adi Mocan

6. La aceasta conferinta vor putea participa primele 1.800 de persoane care se vor inscrie pe internet la www.peniel.ro, prin liderul de grup care le va insoti; participantii trebuie sa isi valideze participarea prin plata in avans, pana la data de 8 aprilie (vezi detalii despre cont pe site)! Donatia pentru participare este 30 lei/persoana!

7. Organizatorii Peniel nu vor asigura cazarea participantilor. Pentru a va rezolva singuri cazarea in familii, va rugam sa luati legatura direct sau prin pastorul dumnavoastra cu crestinii din Timisoara! De asemenea, va puteti caza si la locatiile afisate pe site-ul sau pagina noastra Facebook: www.facebook.com/peniel.ro.

8. Pe parcursul celor doua zile va avea loc un maraton de necurmata inchinare prin rugaciune, lauda, adorare si citire a Scripturii. Bisericile sau formatiile muzicale care doresc sa slujeasca in acest maraton de 36 de ore organizat intr-o sala anexa sunt rugate sa ia legatura cu responsabilul acestei actiuni, Claudius Samartinean, la tel. 0742-299.844 sau prin email: benayah@gmail.com.

9. In cele doua zile vom oferi 12 seminarii optionale (cate 6 in fiecare zi). Prin urmare, in momentul inregistrarii, va rugam sa bifati si seminariile optionale la care ati dori sa participati. Veti gasi lista acestora in formularul de inscriere de pe site-ul nostru.

10. Fiindca dorim sa predicam si prin faptele noastre, si la aceasta conferinta ne vom implica in 4 actiuni sociale. De aceea, fiecare participant este rugat sa aduca la conferinta (cel putin) doua perechi de sosete si un prosop sau o conserva pe care sa le donam oamenilor nevoiasi din Timisoara. Ne vom implica si in alte proiecte sociale; prin urmare, veniti cu bani in plus!

Pentru buna desfasurare a procesului organizatoric si a conferintei in sine, va rugam sa fiti alaturi de noi in rugaciune si post in fiecare zi de MARTI pana la data evenimentului. Fie ca Dumnezeu sa primeasca jertfa noastra!

In numele echipei Peniel,

Lucian Oniga

PS. 1. Conferinta Peniel va fi transmisa in direct la TV si pe internet de catre televiziunea Alfa Omega (www.alfaomega.tv). De asemenea, va fi transmisa in direct si de catre alte radiouri crestine online.
PS. 2. Misiunile si organizatiile crestine care doresc sa-si promoveze lucrarea la Conferinta Peniel, in format video (max. 2 min.) sau in paginile brosurii conferintei, sunt rugate sa ia legatura cu Florin Iosif la tel. 0751-542.945, 0733-545.766 sau email: floriniosif@yahoo.com.
PS. 3. Librariile interesate sa participe la conferinta sunt rugate sa ia legatura cu Chiva Danciu la tel. 0740-010.552 sau email: chivadanciu@yahoo.com.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine